Na dan Derbija Zvezda slavi rođendan! U to ime sećamo se najvećih trofeja koje su osvojili crveno-beli! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

Na dan derbija

Na dan Derbija Zvezda slavi rođendan! U to ime sećamo se najvećih trofeja koje su osvojili crveno-beli! (VIDEO)

Za pristalice crveno-belih nije mogao bolje da se poklopi datum od ovog današnjeg
Objavljeno: 10:20h

Kakav dan za navijače crveno-belih! U danu kada fudbaleri Crvene zvezde igraju 153. večiti derbi protiv Partizana, Sportsko društvo sa Marakane proslavlja svoj 72. rođendan!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sportsko društvo je osnovano 4. marta 1945. godine, u jednoj maloj sali u Deligradskoj ulici, i ko bi tada rekao da će ono postati jedno od najuspešnijih u Evropi.

Delije mogu da budu ponosne... U Crvenoj zvezdi od njih nema boljih! (FOTO)

VEČITI OTKRILI SVE KARTE! Evo postava za Derbi! (VIDEO)

Prisećamo se najvećih pobeda i trofeja u istoriji crveno-belih! 1. Fudbaleri - Najveći uspeh u istoriji srpskog fudbala se odigrao čuvenog 29. maja 1991. godine na stadionu "Sveti Nikola" u Bariju kada je Crvena zvezda ponela titulu prvaka Kupa evropskih šampiona, pobedom u finalu protiv Olimpik Marseja posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Put do finala nije bio ni malo lak, redom su padali - Grashopers, Rendžers, Dinamo Drezden, Bajern Minhen i konačno francuski velikan u finalu, predvođen imenima kao što su Papen, Abedi Pele i Dragan Stojković Piksi.

To je bio zaista paklen tim: Stojanović, Jugović, Marović, Šabanadžović, Belodedić, Najdoski, Prosinečki, Mihajlović, Pančev, Savićević (Stošić), Binić. 2. Košarkašice - Igračice sa Malog Kalemegdana su u španskoj La Korunji, marta 1979. godine, deklasirale budimpeštanski BSE rezultatom 97:62 i tako prvi i do sada jedini put postale šampionke Evrope. Ujedno, bila je to prva titula prvaka Starog kontinenta koja je pripala nekom klubu iz Zvezdine sportske porodice.

foto: SD-CRVENAZVEZDA.NET

Crveno-bele su igrale u sastavu: Jasmina Kolić, Jasna Milosavljević, Gordana Vukmirović, Vesna Kovačević, Sofija Pekić, Anđa Vukmirović. Čuče, sleva: Zorica Đurković, Vukica Mitić, Spomenka Mrđenović, Biljana Marković i Natalija Bracanović.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.