REVANŠ ZA PORAZ U PRVOM DELU ŠAMPIONATA: Motivisana Zvezda nadigrala Partizan! (FOTO)
Detalj sa rukometnog večitog derbija, Foto: Starsport©

RUKOMETNO PRVENSTVO SRBIJE

REVANŠ ZA PORAZ U PRVOM DELU ŠAMPIONATA: Motivisana Zvezda nadigrala Partizan! (FOTO)

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Ivan Horvat sa sedam golova

Objavljeno: 19:41h

Staro pravilo da u večitom derbiju nema favorita, potvrdilo se u 19. kolu lige za rukometaše. Partizan je bio u naletu, dobio Vardar, dva puta Metaloplastiku u Šapcu, ali je u Šumicama dobio lekciju od ljutog rivala.

Crvena zvezda je razbila crno-bele, slavila sa 29:25 (16:12) pred oko 700 gledalaca i revanširala se za poraz u prvom delu šampionata.

Iako je gotovo izgubila šanse da se nađe u plej-ofu, motivisana Zvezda odigrala je fantastično, potpuno nadigravši favorizovane crno-bele. Tim Ratka Đurkovića je uspeo da zaustavi udarni trio bekova Partizana, Zečevića, Petrića i Kojadinovića. Spoljna linija gostiju prvi gol iz igre je postigla tek u 21. minutu.

Ivan Horvat je davao ton igre Zvezde u napadu, na crti je nezadrživ bio Đorđe Majes, dok je nekoliko odličnih odbrana na početku meča imao Dimitrije Jelić.

Pogotkom kapitena Draška Nenadića, Zvezda je u 20. minutu imala neverovatnih +7 - 12:5. Tada su crno-belli trgli, napravili seriju 5:0. Odbrana je bila mnogo bolja, dok su domaćini stali u napadu. Odbila je Zvezda nalet crno-belih u finišu prvog poluvremena i na odmor otišla sa četiri pogotka razlike kada je bilo 16:12.

RK Crvena zvezda, RK Partizan
foto: Starsport©

U nastavku se očekivao odgovor gostiju, postigao je Partizan prva dva gola u drugom poluvremenu, smanjio opet na samo -2, a onda je Zvezda kao cunami pregazila nemoćnu četu Darija Krželja.

Horvat se razigrao, šutevima "sa zemlje" razbijao odbranu Partizana. Nije imao dan ni golman Andrej Trnavac. Zvezda je serijom 6:0 stigla do neverovatnih osam golova prednosti (22:14). Bilo je i +9 sredinom drugog poluvremena, pa nije bilo neizvesnosti u finišu. Gosti su tada iskoriszili greške domaćina i ublažili poraz.

Crveno-beli su odigrali za čast, obraz, iako desetkovani odlascima, ovo im je ubedljiv najbolji meč sezone. Ostala je Zvezda u igri, doduše s malim šansama, za plej-of i Evropu.

Partizanu ostaje i dalje borba za drugo mesto sa Metaloplastikom i pančevačkim Dinamom.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.