ZVEZDA ODBRUSILA LEGENDI: Ne spominji nas više!
Navijači Crvene zvezde, Foto: Starsport

OŠTAR ODGOVOR

ZVEZDA ODBRUSILA LEGENDI: Ne spominji nas više!

Bura u srpskom vaterpolu se ne stišava

Objavljeno:

VK Crvena zvezda oglasio se saopštenjem za javnost povodom konferencije VK Novi Beograd, na kojoj su se medijima obratili trener Živko Gocić i direktor Slobodan Soro.

Glavna tema konferencije Novog Beograda bio je izostanak Nikole Jakšića iz reprezentacije Srbije.

Soro je tokom obraćanja potkačio i Crvenu zvezdu i Radnički, za koje je rekao da igraju dobro samo protiv njegovog tima, dok ih u Evropi nema nigde.

Slobodan Soro
Slobodan Sorofoto: Starsport

Sada je stigao odgovor Crvene zvezde, a saopštenje beogradskog kluba prenosimo u celosti i bez redakcijskih izmena.

- Nama se dešavaju neverovatne stvari da zahvaljujući kriterijumu suđenja naš kvalitet se poništava i dovodi se u pitanje naš rad. Neke ekipe, a pre svega Crvena zvezda i Radnički, mogu samo protiv nas da pruže kvalitetne utakmice za razliku od svega onog što se dešava na evrosceni gde nisu ni blizu onoga što pružaju protiv nas. Naši bekovi koji su najbolji na svetu imaju mnogo više isključenja, a naši centri zarađuju mnogo manje isključenja protivničkih igrača i to je sve vrlo lako proverljivo. Ko se malo razume u vaterpolo zna o čemu pričam. To sve nije normalno i ne doprinosi našem vaterpolu", rekao je Soro, na šta su reagovali crveno-beli saopštenjem. Radi objektivnog i istinitog informisanja sportske javnosti, a u kontekstu pominjanja Vaterpolo kluba Crvena zvezda na konferenciji za štampu VK Novi Beograd želimo da istaknemo sledeće. Gospodin Slobodan Soro, direktor VK Novi Beograd, bivši srpski i brazilski reprezentativac, koji je nastupao na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine za reprezentaciju Brazila, a protiv reprezentacije države Srbije, branio je boje Brazila kao da mu je to bila poslednja utakmica u životu. Inače gospodin je nosilac nacionalnog priznanja države Srbije, koju redovno prima svaki mesec kao doživotno nacionalnu penziju.

Koliko znamo gospodin je pre nekoliko godina bio u sporu sa Vaterpolo savezom Srbije oko dugovanja koja su mu na kraju isplaćena. Toliko o njegovoj brizi za interes srpskog vaterpola. Što se tiče finala Kupa Srbije u kojem je VK Crvena zvezda savladala VK Novi Beograd i osvojila prestižni trofej, želimo da istaknemo da je pobeda našeg kluba čista kao suza, a o pomenutom sudijskom kriterijumu gde Crvenoj zvezdi nije priznat čist gol, nećemo ni da raspravljamo. Zamolili bi gospodina Sora i VK Novi Beograd, koji inače ima višestruko veći budžet nego Crvena zvezda, da se u narednim obraćanjima suzdrži od pominjanja VK Crvena zvezda. Poželeli bi vaterpolo klubu sa bazena “11. april” puno sportskih uspeha u narednom periodu i da na desetogodišnjicu osvajanja Lige šampiona VK Crvena zvezda obraduju sportsku javnost u Srbiji i podignu isti taj pehar, jer sa najvećim vaterpolo budžetom u Evropi to bi trebalo da bude realnost - navodi se u saopštenju VK Crvena zvezda.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.