SRBIJA SA 12 PREDSTAVNIKA U ISTANBULU: Ženski skok udalj najveća nada da se dođe do medalje!
Ivana Vuleta, Foto: BEAUTIFUL SPORTS/Axel Kohring / imago sportfotodienst / Profimedia

jedva čekaju da počne

SRBIJA SA 12 PREDSTAVNIKA U ISTANBULU: Ženski skok udalj najveća nada da se dođe do medalje!

Evropsko prvenstvo u dvorani biće održano od 2. do 5. marta

Objavljeno: 13:34h

Evropsko prvenstvo za seniore i seniorke biće održano od 2. do 5. marta 2023. godine u Istanbulu, Turskoj, a srpska selekcija kraljice sportova imaće 12 predstavnika:

Ivana Vuleta i Milica Gardašević (skok udalj), Armin Sinančević i Asmir Kolašinac (bacanje kugle), Angelina Topić (skok uvis), Boško Kijanović (400 m), Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok udalj), Elzan Bibić (3000 m), Anja Lukić (60 m prepone), Luka Trgovčević (60 m prepone) i Milana Tirnanić (60 m).

Disciplina u koju Srbija “polaže najviše nada” je ženski skok udalj. Naša zemlja imaće jednu od najboljih atletičarki svih vremena, Ivanu Vuletu, kao i njenu naslednicu neverovatno talentovanu Milicu Gardašević.

Prva na listama, nalazi se Ivana koja je normu za Evropsko ostvarila prošle godine u Beogradu na Svetskom prvenstvu u dvorani kada je skočila sjajnih 7,06 m, dok je Milica Gardašević trenutno na vodećoj poziciji u Evropi sa skokom od 6.90 m koji je ostvarila ove godine na državnom seniorskom prvenstvu.

Milica Gardašević
foto: Starsport©

- Očekujem da dam svoj maksimum, nadam se da ću skakati na nivou na kom sam skakala državno prvenstvo i potrudicu se da, kao i uvek, predstavim svoju zemlju na najbolji moguci način - rekla je Milica.

Kvalifikacije skoka udalj na programu su 4. marta od 9:10 časova po našem vremenu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.