OKONČAO REPREZENTATIVNU KARIJERU: Najpoznatiji srpski stonoteniser najavio kraj!
Aleksandar Karakašević, Foto: Petar Lazović

tako je odlučio

OKONČAO REPREZENTATIVNU KARIJERU: Najpoznatiji srpski stonoteniser najavio kraj!

Karakašević je od 2017. godine predsednik Stonoteniskog saveza Srbije

Objavljeno:

Legendarni srpski stonoteniser Aleksandar Karakašević najavio je da će okončati igračku karijeru u nacionalnom timu na meču Srbije i Francuske.

Meč između Srbije i Francuske biće odigran, 24. januara u hali "Šumice" u Beogradu, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Švedskoj.

Ovo će biti drugi meč Srbije u kvalifikacijama za SP. Naša selekcija je u prvom meču izgubila od Engleske 3:2 u Kovilovu. Srbija će posle duela sa Francuskom igrati 26. januara u Londonu sa Engleskom.

Karakašević (47) je u karijeri, izmedju ostalih, igrao za Ohsenhauzen, Partizan, Unireu, Pluderhauzen, Crvenu zvezdu, Grencau i Kartagenu.

On je predstavljao našu zemlju na OI 2004, 2008, 2012. i 2016. godine.

- Najviše žalim zbog propuštene prilike u četvrtfinalu dubla sa Slobodanom Grujićem na Olimpijskim igrama u Atini 2004, kao i na ekipnom Evropskom prvenstvu u Beogradu 2007. Što se tiče uspeha, mnogo mi je draga pojedinačna medalja na Evropskom prvenstvu, zatim prvo srpsko zlato kao i zlato u Srbiji 2007. godine. Definitivno završavam sa ligama ovog aprila kada se igra plej-of. Naravno, neću ostaviti stoni tenis, igraću veteranske turnire jer volim ovaj sport, ali što se tiče treninga, završavam - rekao je Karakašević, između ostalog, za sajt "Stonitenis".

Karakašević je od 2017. godine predsednik Stonoteniskog saveza Srbije.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.