"ORLOVI" VISOKO LETELI, PA DOŽIVELI BOLAN PORAZ! Norvežanima dovoljno jedno poluvreme, Srbiji ušla voda u uši
Norveška Srbije, Foto: Gerhard Koffler / imago sportfotodienst / Profimedia

SVETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

"ORLOVI" VISOKO LETELI, PA DOŽIVELI BOLAN PORAZ! Norvežanima dovoljno jedno poluvreme, Srbiji ušla voda u uši

Rukometaši Srbije briljirali, pa sve prokockali

Objavljeno: 22:12h

Rukometaši Srbije su poraženi od selekcije Norveške rezultatom 31:28, u prvom meču druge grupne faze Svetskog prvenstva.

Bio je ovo okršaj koji je verovatno ključan za plasman u četvrtfinale svetske smotre.

Izabranici Tonija Đerone su odigrali maestralno prvo poluvreme i od samog starta igrali čvrstu odbranu nad Norvežanima, što se višestruko isplatilo.

Krenulo je dobro i u napadu, a odbrane Dejana Milosavljeva su donele "prevagu" u prvih 30 minuta.

Posle prvih 15 minuta već su "orlovi" imali tri gola prednosti, a razlika je išla i do +4. Bekovi su bili izuzetno motivisani, a posle pritiska Norvežana u finišu prvog perioda, uspeva Srbija da na poluvreme ode sa 3 gola prednosti.

Rukometna reprezentacija Srbije, Rukometna reprezentacija Norveške, Svetsko prvenstvo u rukometu
foto: PressFocus / ddp USA / Profimedia

Svima je bilo jasno da se renomirani protivnici neće tako lako predati, što se i ispostavilo u drugom poluvremenu.

Srbija je uspela da stigne do +5, a onda je usledio veliki preokret Norvežana! Ruku na srce, naš napad je potpuno stao, dok su protivnici imali snage i umeća da iskoriste.

Ova generacija je je još jednom pokazala da je ne treba otpisivati, a Srbija je odigrala 10 očajnih minuta u drugom poluvremenu, posle čega nije bilo povratka.

Svakako, ovo nije katastrofa za naš tim koji je bio konkurentan jednom od favorita za osvajanje, ipak, ostaje velika žal.

Norvežane su predvodili Sagosen, Barthold i Gulerud sa po 5 golova, toliko su dali i Orbović i Radivojević u srpskom timu.

NORVEŠKA: Severas (četiri odbrane), Aga, Sagosen 5, Barthold 5 (3), Overjordet, Overbi 2, Toft, Bjornsen 2, Gulerud 5, Johanesen 2, O’Saliven 2, Rajnkind, Guliksen, Blonc 4, Abelvik Red 4, Bergerud (šest odbrana).

SRBIJA: Cupara (jedna odbrana), Vorkapić, Borzaš, Abutović, Radivojević 5 (2), N. Ilić 3 (3), Pešmalbek 2, V. Ilić, Kukić 2, Nikolić 3, Marsenić 2, Orbović 5, Milosavljević 1, Dodić, Đorđić 4, Milosavljev (9 odbrana).

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.