SRAMOTA: Stavili zastavu Albanije preko mape KOSOVA, odmah reagovali iz Zvezde i Partizana! (FOTO)
Foto: Profimedia, Nebojša Mandić, Wikipedia/SD Crvena zvezda

skandal

SRAMOTA: Stavili zastavu Albanije preko mape KOSOVA, odmah reagovali iz Zvezde i Partizana! (FOTO)

Ekipa iz Albanije je svoj uspeh iskoristila za političku propagandu

Objavljeno: 14:03h

Esport je od samog postanka važio za časnu disciplinu, gde bi ekipe talentom i kolektivnom igrom morale da pređu prepreke na putu i domognu se najvišeg postolja. Nažalost, skandal je presudio, ekipa iz Albanije po imenu "Bad News Eagles" je odbacila svu čast, a sve kako bi plasirala ideju o "Velikoj Albaniji" što je naišlo na brojne osude srpskih timova.

Bad News Eagles je ekipa koja se takmiči u Counter Strike Global Offensive igri, iliti planetarno poznatoj kao CS:GO. Ova ekipa iz Albanije je načinila ogroman uspeh i plasirala se na "Mejdžor" turnir u Rio, gde će moći da odmeri snage sa znatno kvalitetnijim rivalima, ali su to proslavili na krajnje fašistički način.

Naime, oni su putem Tvitera okačili sliku gde šest orlova nosi zastavu velike Albanija, dok se ona nalazi na zastavi tzv. Republike Kosovo, što su istakli i u opisu.

- Šest orlova iz Ujedinjenih država Albanije je sletelo na Legends stejdž IEM Rio Mejdžora - napisali su, što je samo otvorilo buru na Tviteru.

Prvi koji je odreagovao jeste i predsednik Esport Partizana, Jovan Mijailović, koji je otvoreno stao u odbranu Republike Srbije, kao i naših integriteta uz objavu, gde je pozvao sve ostale da mu se priključe.

- Kakve bi posledice bile da je neka Esport organizacija iz Srbije promovisala koncept Ujedinjenjih država Srbije ili Velike Srbije? Ako ih ne bude, uradićemo isto. Esport mora biti drugačiji i ne sme sadržati političke drame - stoji u saopštenju Mijailovića.

Ni Crvena zvezda nije imuna, član marketing tima, jedne od trenutno najuspešnijih esport organizacija u Srbiji, Pavle Kovačević, poznatiji kao "Paxini" se oglasio putem svog privatnog Tviter profil, gde je iskoristio mogućnost da širokoj narodnoj masi bliže objasni ovaj problem, ali i da se usprotivi bilo čemu sličnom u narednom periodu.

Pored Zvezde i Partizana, još mnogi srpski esports igrači, kao i timovi su se oglasili gde su pokazali nezadovoljstvo ovom odlukom, te su na taj način stavili određenu dozu pritiska na čitav "Esports komjuniti", kako bi odredio pristojnu kaznu za ono što je načinila ekipa, koja je i ukaljala ovu vrstu sporta.

Takođe, putem Tvitera se oglasio i "Holms", jedan od veterana srpske CS:GO i Esport scene, koji nije uspeo da ostane imun na dešavanja u sportu, u igrici koja je i njega samog promovisala i vinula do zvezda.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.