SRPSKE RUKOMETAŠICE OTPUTOVALE U CELJE: Selektor objavio konačni spisak za Evropsko prvenstvo!
Srpske rukometašice, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

srećno

SRPSKE RUKOMETAŠICE OTPUTOVALE U CELJE: Selektor objavio konačni spisak za Evropsko prvenstvo!

Prvu utakmicu na turniru Srbija će igrati u petak od 20.30 protiv Švedske

Objavljeno:

Ženska rukometna reprezentacija Srbije otputovala je danas u Celje na Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Srbiju će na predstojećem takmičenju predstavljati:

Golmani: Jovana Risović (Krim Merkator, Slovenija), Kristina Graovac (Kišvarda, Mađarska) i Jelena đurašinović (Jagodina).

Leva krila: Sanja Radosavljević (Krim Merkator, Slovenija), Aleksandra Stamenić (Kišvarda, Mađarska) i Nataša Ćetković (Vojvodina).

Pivoti: Marija Petrović (Glorija Buzau, Rumunija), Edita Nuković (Union Hale, Nemačka) i Katarina Bojičić (Jagodina).

Desna krila: Ana Kojić (Šiofok, Mađarska), Nataša Lovrić (Železničar) i Jovana Bogojević (Kristijanštad, Švedska).

Bekovi: Jovana Stoiljković (Šambrej, Francuska), Jovana Kovačević (Ramnicu Vlčea, Rumunija), Teodora Majkić (Bor Zijin Koper), Kristina Liščević (Dunarea Braila, Rumunija), Jelena Lavko (Dunarea Braila, Rumunija) i Anđela Janjušević (Šiofok, Mađarska).

Ženska rukometna reprezentacija Srbije, Uroš Bregar
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Srbija će na Evropskom prvenstvu, koje počinje 4. novembra, igrati u Grupi B u Celju sa selekcijama Danske, Švedske i Slovenije.

U Grupi A u Ljubljani igraće Norveška, Mađarska, Hrvatska i Švajcarska, Grupu C u Skoplju čine Francuska, Holandija, Severna Makedonija i Rumunija, a u Grupi D u Podgorici igraće Poljska, Crna Gora, Nemačka i Španija.

Nakon preliminarne faze, po tri najbolje ekipe formiraće dve nove grupe koje će se igrati od 10. do 16. novembra u Ljubljani i Skoplju. Finalni vikend na programu je u Ljubljani od 18. do 20. novembra.

Prvu utakmicu na turniru Srbija će igrati u petak od 20.30 protiv Švedske. U drugom kolu u nedelju od 20.30 srpski tim igraće protiv Danske, a u trećem kolu u utorak od 18.30 protiv Slovenije.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.