TEŠKA NESREĆA SE ZAVRŠILA KOBNO! Viktor (22) preminuo, ali spasio živote 5 osoba!
Foto, ilustracija, Foto: Profimedia

tuga!

TEŠKA NESREĆA SE ZAVRŠILA KOBNO! Viktor (22) preminuo, ali spasio živote 5 osoba!

Njegova smrt je druga u svetskom Supersport 300 za nešto više od godinu dana

Objavljeno: 12:44h

Holandski motociklista Viktor Steman umro je od posledica teških povreda koje je zadobio u padu u trci u Portugalu u klasi Supersport 300.

Kako je saopštilo upravno motociklističko telo FIM, 22-godišnji Holanđanin umro je od povreda zadobijenih u subotu u udesu u krivini 14 u Portimau, u kome je učestvovala nekolicina vozača.

Trka je odmah prekinuta, vozač ekipe MTM Kavasaki odveden je u medicinski centar pored staze, a zatim je helikopterom prebačen u bolnicu gde je noćas preminuo.

- Ono čega se oduvek plašite kao roditelji motocikliste, sada se dogodilo. Naš Viktor nije mogao da dobije poslednju trku. Uprkos nepodnošljivom gubitku i tuzi, izuzetno smo ponosni što možemo da kažemo da je naš heroj svojom smrću uspeo da spasi još pet osoba donirajući svoje organe. Želimo da zahvalimo svima na načinu kojim ste živeli sa nama prethodnih dana. Naš Viktor će nam neizmerno nedostajati - navodi se u saopštenju porodice, preneo je sajt Motosport.

Steman je u svetskom Supersport 300 debitovao 2018. godine kao rezervni vozač, a godinu dana kasnije postao je stalni vozač i osvojio dve pol pozicije i peto mesto u plasmanu.

Posle godinu dana pauze u seriji, takmičenjima se vratio 2021. godine i zauzeo 10. mesto u šampionatu.

Ove godine je iz KTM prešao u Kavasaki i bio glavni kandidat za titulu pobedama u Asenu, Mostu, Manji Kuru i Barseloni.

Njegova smrt je druga u svetskom Supersport 300 za nešto više od godinu dana, posle smrti Španca Berte Vinjalesa od posledica povreda u Heresu.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.