KAKVA ZBRKA - FERSTAPEN IPAK ODBRANIO TITULU: Direkcija trke naknadno kaznila Leklera, Maks je opet ŠAMPION!
Šarl Lekler i Maks Ferstapen u duelu, Foto: Red Bull Srbija

NIKO NIJE BIO SIGURAN

KAKVA ZBRKA - FERSTAPEN IPAK ODBRANIO TITULU: Direkcija trke naknadno kaznila Leklera, Maks je opet ŠAMPION!

Trku je obeležio i traktor kraj staze koji je šokirao pojedine vozače jer su ga izbegli u poslednjem trenutku.

Objavljeno: 11:56h

Holandski vozač Maks Ferstapen pobedio je na trci Formule 1 za Veliku nagradu Japana ispred Šarla Leklera iz Ferarija i tiskog kolege iz Zed Bula Serhija Peresa.

Ipak, Lekler je naknadno kažnjen sa pet sekudi dodatog vremena zbog izlaženja van granica staze tokom borbe sa Meksikancem, što je značilo da Ferstapen ima dovoljnu prednost u generalnom plasmanu i da je odbranio titulu četiri trke pre kraja sezone!

Niko nije bio siguran u ovo, pa ni sama FIA. Zašto? Zato što je prema pravilima zbog skraćenja trke, trebalo da bodovi budu prepolovljeni. Ali, kasnije je ipak objavljeno da je odvezeno dovoljno krugova da budu dodeljeni maksimalni poeni.

Tako je Holanđanin osvojio titulu posle velike zbrke, skoro kao i prošlke godine...

Trka na stazi Suzuka za VN Japana prilično se odužila i trajala oko tri sata. Pa, teško je reći da je sve vreme trajala trka...

Spektakl je počeo u 7 ujutru po našem vremenu, trka je vožena u kišnim uslovima i prekinuta je u trećem krugu posle izletanja Karlosa Sajnca a pauza je trajala više od dva sata.

Trku je obeležio i traktor kraj staze koji je šokirao pojedine vozače jer su ga izbegli u poslednjem trenutku.

1 / 5 Foto: FLORENT GOODEN/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Na novi izlazak čekalo se do 9 časova i 15 minuta. Prema pravilima u slučaju kada su istaknute crvene zastave trka mora da se završi u roku od tri sata, znači najkasnije u 10 ujutru.

Ferstapen je na kraju ubedljivo trijumfovao i došao do 12. pobede u sezoni, pa mu treba još jedna da izjednači rekord Fetela i Šumahera. Na drugom mestu je prvobitno bio Lekler, a na trećem Serhio Peres.

Na pet minuta pre kraja videli smo sjajnu bitku Šarla Leklera i Serhija Peresa, znalo se da će Maks postati šampion ukoliko Peres obiđe Leklera, iz kruga u krug iz krivine u krivinu gledali smo ljutu i ključnu bitku.

Četvrti je bio Esteban Okon, peti Luis Hamilton, pa dalje idu Fetel, Alonso, Rasel, Latifi i Lando Noris. Rikardo, Strol, Cunoda, Magnusen, Botas, Džou, Gasli, Šumaher i nisu završili trku Albon i Sajns.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.