PARTIZAN U 10 NAJBOLJIH KLUBOVA NA SVETU: Tako kaže nova rang lista!
Košarkaška lopta, Foto: Beta/Branislav Božić

velika je konkurencija

PARTIZAN U 10 NAJBOLJIH KLUBOVA NA SVETU: Tako kaže nova rang lista!

Dobrim igrama i rezultataima po turnirima širom Evrope crno-beli su se korak po korak probijali ka sve važnijim i cenjenijim turnirima

Objavljeno:

Basketaši Partizana napravili su za kratko vreme vrhunske rezultate i tako dospeli u sam vrh 3x3 svetske rang liste.

Najmlađi član crno-bele porodice, 3x3 Partizan, uspeo je za svega šest meseci postojanja da dođe 10. pozicije na FIBA rang listi.

Partizan Belgrade 3x3 kako je zvanični naziv ekipe kod FIBA, je od prvog zvaničnog turnira u Sremskoj Mitrovici kada je za crno-bele na premijernoj utakmici nastupio i najbolji basketaš svih vremena Dušan Domović Bulut, krenuo najtežim putem u borbu i plasman na najcenjenije i najteže turnire u organizaciji FIBA a to su Challengeri i Mastersi.

Dobrim igrama i rezultataima po turnirima širom Evrope crno-beli su se korak po korak probijali ka sve važnijim i cenjenijim turnirima da bi zaigrali na FIBA Challengeru u Hamburgu i Mastersu u Pragu gde na oba turnira osvajaju 2. mesto. Put do top 10 je crno-belu četu u sastavu Marko Čakarević, Ivan Popović, Marko Stevanović, Stefan Torbica na čelu sa trenerom Nebojšom Bosškovićem vodio preko Nemačke, Češke, Švajcarske, Francuske, Malezije itd.

Za 6 meseci tim Partizan Belgrade 3x3 se takmičio u 14 zemalja, prešao preko 40.000 km, odigrao 23 turnira i 95 utakmica od kojih je pobedio 74. Na pobedničkom postolju su bili 7 puta, 4 puta na drugom mestu i 3 puta na 3. mestu.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.