Vujović piše istoriju sa Slovenijom, Hrvati posle drame u polufinalu! (VIDEO)
Foto: Reuters

sp u rukometu, 1/4 finala

Vujović piše istoriju sa Slovenijom, Hrvati posle drame u polufinalu! (VIDEO)

Nekadašnje jugoslovenske zemlje mažu sve redom u Francuskoj
Objavljeno: 23:30h

Međutim, predvođeni raspoloženim Gašparom Margučem, "zmajčeki" su u 27. minutu vratili pet razlike (17:12), koje nisu mogli da do poluvremena zadrže već su na odmor otišli sa "plus tri" - 18:15.

Vujović je u nastavku bio oprezan zbog činjenice da je Katar, čije boje brani Dobojlija Danijel Šarić, u osmini finala eliminisao Nemačku, evropskog šampiona, pa je dodatno učvrstio odbranu.

A iz takve odbrane izrodilo se mnogo laganih golova pa su Slovenci već sredinom nastavka praktično "prelomili" utakmicu jer su stekli devet golova prednosti (27:18).

Iako je Vujović u Francusku odveo jako mlade igrače, do kraja je ipak održavanje vođstva bilo stvar rutine iako su u finišu "zmajčeki" malo posustali, za veliko slavlje... Najefikasniji u slovenačkom taboru bili su Marguč sa šest i Jure Dolenec sa golom manje, dok je kod Katara prvo ime bio Bertrand Rojne sa osam, a junak pobede nad Nemcima Rafael Kapote postigao je pet pogotka.

I Hrvatska je izborila polufinale, koje može da zahvali rukometnom "Maminju" - "Kockasti" su u finišu stigli do pobede nad Španijom - 29:30 (15:17).

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.