PRONAŠLA NOVI KLUB! Reprezentativka Srbije odlučila se za odlazak u Aziju!
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, Foto: Profimedia

DONELA ODLUKU!

PRONAŠLA NOVI KLUB! Reprezentativka Srbije odlučila se za odlazak u Aziju!

Katarina Lazović nosiće dres kineskog Pekinga

Objavljeno: 17:29h

Početak je bio kao iz bajke - Katarina Lazović je dobila veliku priliku u Monci, iako nije tako bilo planirano. Zbog povreda drugih igračica naša reprezentativka je na startu sezone imala važnu ulogu. U nastavku se situacija promenila, pa je minutaža bila značajno smanjena.

Klub je stigao čak do borbe za "skudeto", mlada Srpkinja je osetila šta znači biti deo spektakla u finalnoj seriji prvenstva Italije, ali je posle toga donela odluku da raskine saradnju.

Njen novi klub je kineski Peking, čiju će opremu obući posle završetka reprezentativnih obaveza.

- Ove godine mi se desilo da nisam igrala celu polusezonu. To sam prvi put doživela u karijeri, ali opet sam našla način kako da izađem jača iz toga. Shvatila sam da je igra mnogo bitna... Bilo gde, samo da igraš. Kad bi me pitali da li da budem prvak u najboljoj ligi ili poslednji, ali da igram - uvek bih rekla da igram. Sad sam shvatila koliko to znači. Ne računam reprezentaciju, jer je to neko moje zadovoljstvo. Drugačije je klub i reprezentacija... Uvek ću rado sedeti na klupi Srbije, a mi da pobeđujemo. Nije nikakav problem. Ali u klub si otišao da bi igrao - ako nisi ispunjen u tom nekom sportskom smislu, onda je mnogo teško. Ja sam imala težak period u Monci, da nije bio takav - mislim da ne bi bilo normalno, jer onda znači da mi nije toliko stalo", ispričala je Katarina Lazović tokom gostovanja u podkastu Kontranapad i dodala:

Katarina Lazović
foto: Profimedia

- Posle sam se navikla i fokusirala da se spremim za leto. Na kraju sam najviše ušla u finalu. Kad je bilo najbitnije, na prvoj utakmici finalne serije ja sam set i po igrala protiv Koneljana. A pre toga nisam dva meseca... Na kraju sve dođe na svoje. Nema padanja i očajavanja - rekla je reprezentativka Srbije.

Imala je i druge opcije, ali se odlučila za odlazak u Aziju.

- Potpisala sam za kineski Peking, to je isto novo iskustvo. Slučajno je iskočilo. Imala sam još godinu dana ugovora sa Moncom, oni su želeli mene da ostave, da budem rezervni igrač, da pomažem. Imala bih možda i veću minutažu. Ali nikad ne znaš to. Ja sam vođena iskustvom iz prošle polusezone odlučila. Volela bih da igram, bilo gde. Zato sam htela da prekinem ugovor. Imala sam opcije i da ostanem u Italiji, bilo je i za Tursku ponuda. Kina je iskočila... Igraće se samo tri meseca zbog korone u balonu i trebalo bi do 15. januara sve da se završi. I onda može da se potpiše sa nekim novim klubom.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.