KATASTROFA SRBIJE NA EP! Vaterpolisti ostali bez četvrtfinala, Francuzi stigli do ISTORIJSKE POBEDE!
Vaterpolisti Srbije, Foto: VSS/Aleksandra Krupanič

ovo baš boli

KATASTROFA SRBIJE NA EP! Vaterpolisti ostali bez četvrtfinala, Francuzi stigli do ISTORIJSKE POBEDE!

Srbija nije mogla do preokreta

Objavljeno: 21:46h

Vaterpolo reprezentacija Srbije je poražena u osmini finala Evropskog prvenstva od selekcije Francuske sa 10:9, i tako ostala bez šanse da se bori za medalju.

Uspela je Srbija da se vrati od 9:6 do 9:9 preko Dušana Mandića, ali su Francuzi bili izuzetno motivisani i uspleli da stignu do istorijske pobede.

Inače, ovo je prvi put od 2006. godine da Srbija nije uspela da se plasira među osam najboljih.

Srpski tim je tokom čitavog meča bio u zaostatku, a iako ovo nije tim koji nas je navikao na medalje, činjenica je da su izabranici Dejana Savića odigrali daleko ispod svojih mogućnosti.

Italijani će biti naredni protivnik Francuza, dok će selekcija Srbije igrati protiv Holandije u meču razigravanja od 9. do 12. mesta.

Vaterpolo reprezentacija Srbije
foto: Starsport©

Francuzi su odlično otvorili meč i brzo postigli tri pogotka i najavili da Srbiji neće biti lako, a posle egala u drugoj četvrtini na poluvreme se otišlo sa vođstvom Francuske rezultatom 4:2.

Treća četvrtina je već bila dosta efikasnija i posle goleade od 9 pogodaka, Srbija gubi 9:6 i onda kreće haos. Napeto, drama, miriše na eliminaciju pa u poslednja dva minuta sledi Serija Srbije od 3:0 i izjednačenje.

Jedini gol Francuza u ovoj deonici postignut je na 10ak sekundi pre kraja kada je Marzuki porazio Srbiju, 10:9.

Najefikasniji je bio Kruzilja sa 4 gola, a Vernu i Marzuki su postigli po 2. U redovima Srbije, po 3 gola postigli su Mandić i Rašović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.