NOVA MAKSIMALNA POBEDA! Srbija pokazala moć protiv Portorika!
Muška odbojkaška reprezentacija Srbije, Foto: Odbojkaški savez Srbije

sVETSKO PRVENSTVO!

NOVA MAKSIMALNA POBEDA! Srbija pokazala moć protiv Portorika!

Sve ide prema očekivanjima

Objavljeno: 19:19h

Odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu maksimalnu pobedu na šampionatu sveta.

Ekipa selektora Igora Kolakovića je u drugom kolu grupe A u Katovicama savladala Portoriko 3:0, po setovima 26:24, 25:21 i 25:16 tako da poslednji duel u grupi sa Tunisom očekuje sa maksimalnih šest bodova.

Srbija je bila apsolutni favorit protiv karipske reprezentacije, ali tek na momente je potvdrila da bi mogla da bude među kandidatima za osvajanje medalje.

U igri Kolakovićevog tima bilo je mnogo padova, a to se pogotovo odnosi na uvodni deo meča kada je Srbija ispustila pet poena prednosi i dovela u pitanje osvajanje prvog seta.

U drugom setu neizvesno je bilo do rezultata 11:11, a potom je srpska ekipa napravila seriju 8:2 i rutinski došla do 2-0.

Najmanje neizvesnosti bilo je u poslednjem setu. Aleksandar Atanasijević i drugovi brzo su došli do sedam poena viška (9:2) i ozbiljnim pristupom nisu dozvolili rivalu da im zapreti i eventualno produži duel.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Atanasijević sa 12 poena, Marko Ivović je imao deset, Nemanja Petrić i Srećko Lisinac po osam, a Marko Podraščanin šest. Selektor Kolaković je iskoristio priliku da odmori Uroša Kovačevića, dok se Pavle Perić na zagrevanju požalio na bol u ramenu.

Kod Portorikanaca Lorens Vidal je upisao deset, a Pedro Molina poen manje.

Srbija u sredu u 17:30 časova igra sa selekcijom Tunisa, a potom sledi nokaut faza takmičenja.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.