ODBOJKAŠI SRBIJE UBEDLJIVI NA STARTU SP: Ukrajini nisu dozvolil ni jedan set!
Srpski odbojkaši upisali prvu pobedu, Foto: Odbojkaški savez Srbije

svetsko prvenstvo u odbojci

ODBOJKAŠI SRBIJE UBEDLJIVI NA STARTU SP: Ukrajini nisu dozvolil ni jedan set!

Srbija sledeću utakmicu igra u ponedeljak protiv Porto Rika

Objavljeno: 22:08h

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Ukrajinu sa 3:0 na startu Svetskog prvenstva u Poljskoj i Sloveniji.

Može se reći da je preloman za konačni ishod bio prvi set u kojem su Orlovi u završnici uspeli da spase dve set lopte Ukrajinaca, a da potom kroz igru na razliku sačuvaju svoje živce i stignu do inicijalne prednosti.

Drugi set bio je daleko lakši od prvog. Ovoga puta su Orlovi stigli do velike prednosti na vreme, videlo se da drže tempo u svojim rukama, servis je funkcionisao na pravi način, što je odmah i doprinelo tome da u završnicu uđemo sa pet set lopti na našem kontu, od kojih smo iskoristili treću.

I treći set je sasvim dobro počeo za Orlove koji su u par navrata imali po četiri poena prednosti. Međutim, Ukrajinci su "proradili" u nevreme, baš sredinom ovog dela igre, kakav je slučaj bio i u prva dva dela igre. Ipak, kada je bilo najvažnije i kada se lomilo, ponovo je proradio blok.

Najefikasniji u srpskom timu bili su Uroš Kovačević i Marko Ivković sa po 11 poena, dok je Marko Podraščanin ubeležio 10 poena. Iza su bili Aleksandar Atanasijević sa šest poena, potom Srećko Lisinac sa dva poena, odnosno Nikola Jorović sa jednim.

Srbija sledeću utakmicu igra u ponedeljak protiv Porto Rika.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.