SAINC SUTRA KREĆE SA POL POZICIJE: Vozač Ferarija je bio odmah iza Ferstapena koji trku startuje sa začelja!
Vozači Ferarija, Foto: EPA/Christian Bruna

kvalifikacije za vn belgije

SAINC SUTRA KREĆE SA POL POZICIJE: Vozač Ferarija je bio odmah iza Ferstapena koji trku startuje sa začelja!

Trka za Veliku nagradu Belgije vozi se u nedelju od 15 časova

Objavljeno: 00:09h

Vozač Ferarija Karlos Sainc startovaće sa pol pozicije u predstojećoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Belgije, iako je u današnjim kvalifikacijama najbrži bio Maks Verstapen iz Red Bula, koji će zbog kazne početi trku sa 15. mesta.

Verstapen je bio najbrži u kvalifikacijama rezultatom 1:43,665, a drugi je bio Sainc sa zaostatkom od 0,632 sekunde.

Verstapen je kažnjen zbog promena na motoru, pa će sutrašnju trku početi sa 15. mesta. Osim njega iz istog razloga kazne su dobili i Šarl Lekler iz Ferarija, Lando Noris iz Meklarena, Esteban Okon iz Alpina, vozač Alfa Romea Valteri Botas i Mik Šumaher iz Hasa. Zbog tih kazni došlo je do pomeranja plasmana iz kvalifikacija za sutrašnju trku.

Sa druge pozicije startovaće Serhio Peres iz Red Bula (1:44,462), a sa treće pozicije Fernando Alonso iz Alpina, koji je u kvalifikacijama bio šesti.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton počeće trku sa četvrtog mesta, a njegov timski kolega Džordž Rasel sa petog, nakon što su u kvalifikacijama zauzeli sedmo i osmo mesto.

Vozač Vilijamsa Aleks Albon startovaće kao šesti, Danijel Rikardo iz Meklarena kao sedmi, a vozač Alfa Taurija Pjer Gasli kao osmi.

Sa devete i 10. pozicije trku će početi vozači Aston Martina Lens Strol i Sebastijan Fetel, dok će kao 11. startovati Nikolas Latifi iz Vilijamsa.

Iza njega će se poredjati Kevin Magnusen iz Hasa, Juki Cunoda iz Alfa Taurija, Valteri Botas iz Alfa Romea, Verstapen iz Red Bula, Lekler iz Ferarija, Okon iz Alpina, Noris iz Meklanrea, Džou Gvanju iz Alfa Romea, dok će sa poslednjeg mesta startovati vozač Hasa Mik Šumaher.

Trka za Veliku nagradu Belgije vozi se u nedelju od 15 časova.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.