SRBIN KOJI NASTUPA ZA DRUGU DRŽAVU OBORIO SVETSKI REKOD SA SAMO 17 GODINA! Čudno, on ne zna ništa o poreklu
David Popovići gladan uspeha, Foto: Printscreen/instagram/chlorinedaddy

rekao je da će istražiti

SRBIN KOJI NASTUPA ZA DRUGU DRŽAVU OBORIO SVETSKI REKOD SA SAMO 17 GODINA! Čudno, on ne zna ništa o poreklu

Popovići je u finalu Evropskog prvenstva zaustavio sat na 46,86 i tako oborio rekord star 13 godina

Objavljeno:

Ceo svet priča o Davidu Popovićiju (izvorno Popoviću), plivaču koji je sa samo 17 godina oborio svetski rekord u discplini 100 metara slobodnim stilom, a svojim juniorskim rezultatima pokazao da ima sve predispozicije da postane jedan od najvećih plivača ikada.

Popovići je u finalu Evropskog prvenstva zaustavio sat na 46,86 i tako oborio rekord star 13 godina. Ništa ne bi bilo previše čudno da on nije rođen 2004. godine.

Da ništa nije slučajnost pokazao je samo dva dana kasnije, kada je osvojio zlato u istoj disciplini na 200 metara i uz to postavio rekord šampionata od 1:42.97.

Mladi plivač ima srpske korene, što je i sam potvrdio. U jednom intervjuu David je objasnio da je njegov deda Srbin, ali da tačne detalje ne zna.

- Moj deda je nosio prezime Popović i verujem da postoji određena konekcija. Ta priča je komplikovana, pokušaću da istražim detalje - rekao je svetski rekorder.

Zanimljiv je način na koji je rumunski plivač počeo da se bavi sportom koji mu je doneo slavu već u ranim danima karijere. On je sa treninzima u bazenu počeo sa četiri godine i to iz dva razloga.

Prvi razlog je to što su njegovi roditelji želeli da mali David nađe neku zanimaciju i mesto na kom bi trošio energiju, a drugi razlog jeste preporuka doktora koji je preporučio Popovićiju plivanje kako bi ispravio skoliozu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.