BILO JE MALO NEIZVESNOSTI, ALI JE ŠAMPION OSTAO ISTI: Vukovi su opet najbolji u Srbiji!
Vukovi Beograd, Foto: Kragujevac Wild Boars

Američki fudbal

BILO JE MALO NEIZVESNOSTI, ALI JE ŠAMPION OSTAO ISTI: Vukovi su opet najbolji u Srbiji!

Da do produžetka ne dođe postarao se najkorisniji igrač finala Andrija Drča

Objavljeno: 14:38h

SBB Vukovi Beograd odbranili su titulu Sport Klub Prve lige Srbije.

U borbi za Serbian Bowl XVII savladana je ekipa Kragujevac Wild Boarsa 24:17.

U prvoj četvrtini viđen je po jedan uspešan fild-gol pokušaj na obe strane, pa je rezultat nakon tog perioda iznosio 3:3.

Do end zone rivala prvi je dospeo Aleksandar Mlađen probijanjem početkom druge deonice i, uz precizan PAT Željka Stegnjaje, doneo Vukovima prednost od 10:3. Naši defanzivci su odigrali sjajno prvo poluvreme i odbili još jedan nalet Veprova, a na drugoj strani terena je to tačdaunom nagradio tandem Ryan Barabe – Tihomir Todorov (17:3).

Kako su završili prvo, tako su Barabe i Todorov započeli drugo poluvreme. Sjajan pas američkog kvoterbeka je u end zoni gostiju uhvatio prošlogodišnji MVP domaćeg prvenstva i tako poslao SBB Vukove na maksimalnih +21 (24:3).

Ipak, večiti derbi ni ovoga puta nije mogao da prođe bez neizvesnosti. Pad koncentracije naših momaka u poslednjoj deonici Wild Boarsi su znali da iskoriste i sa dva postignuta tačdauna su prišli na posed zaostatka (24:17). Da do produžetka ne dođe postarao se najkorisniji igrač finala Andrija Drča koji je poslednji napad Veprova okončao intersepšnom i tako u vitrine SBB Vukova dodao još jedan pehar namenjen prvaku države.

- Utakmicu smo otvorili onako kako smo želeli, odlično odigrano prvo poluvreme, ali potom ista situacija kao i u Kragujevcu kada smo posustali i umalo prokockali prednost. Sve u svemu, na kraju dana je najbitnije da smo sačuvali prednost zahvaljujući sjajnom pleju Andrije Drče i da su SBB Vukovi ponovo šampioni Srbije - izjavio je kapiten odbrane Andreja Stevanović.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.