SAVIĆ ZNA RAZLOGE PORAZA OD HRVATSKE: Imali smo velike oscilacije u igri, idemo dalje!
Dejan Savić, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

iskreno

SAVIĆ ZNA RAZLOGE PORAZA OD HRVATSKE: Imali smo velike oscilacije u igri, idemo dalje!

Jako teška utakmica za nas i jako težak poraz

Objavljeno:

Oprostila se Srbija od borbe za medalje u Budimpešti. Ni posle sedam godina neće zaigrati u finalu Svetskog prvenstva, eliminisana je u četvrtfinalu. Hrvatska je eksploatisala mane Delfina i još jedna klasik na Margit Sigetu krunisala je trijumfom.

Upozoravao je Dejan Savić svoje izabranike šta će biti presudno - igrač manje i igrač manje. Hrvatska se u tom segmentu igre, koji je obeležio ovaj derbi bolje snašla.

- Čestitike Hrvatskoj na zaluženoj pobedi. Velike oscilacije, sam start je pokazao čitav tok utakmice, gde nismo smo znali da se snađemo sa igračem više. Jurili smo rezultat i u nekim momentima smo imali priključak. Jeftino primljeni golovi sa igračem manje, što smo i očekivali. Znali smo da će utakmica da se rešava između igrača više i igrača manje. Nismo u određenim situacija dobro reagovali i to je bilo to. Čestitke Hrvatima. Idemo dalje - poručio je selektor Srbije.

Okreće se Srbija razigravanju, najgorem delu svakog velikog takmičenja, koje će joj poslužiti kao priprema za Evropsko prvenstvo u Splitu krajem avgusta i početkom septembra.

Dejan Savić
foto: Profimedia

- Hrvatska je zasluženo pobedila i čestitam joj. Nismo bili svoji danas. Nažalost, grešili smo u presudnim momentima. Ovo je velika škola za nas i ostaje dovoljno vremena da se pripremimo za Evropsko prvenstvo u Splitu. Ostaje i to razigravanje, prvo polufinale za peto mesto. Želimo do kraja da pobedimo sve - rekao je Sava Ranđelović.

Đorđe Lazić napravio je paralelu sa ovom i prethodnom generacijom, koja je takođe posle smene na prvom takmičenju doživela bolan poraz. Kasnije je usledila žetva medalja...

- Jako teška utakmica za nas i jako težak poraz. Boli. I ona prethodna generacija je pretrpela poraz posle smene generacija i u narednom periodu su dominirali. Nadam se da će tako biti i sa nama - zaključio je centar Breše.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.