NE MOŽEMO BITI ZADOVOLJNI PORAZOM, ALI IDEMO U DOBROM SMERU: Kolaković izneo svoje utiske posle utakmice sa SAD-om!
Igor Kolaković, Foto: EPA/Maciej Kulczynski

rekao kako je bilo

NE MOŽEMO BITI ZADOVOLJNI PORAZOM, ALI IDEMO U DOBROM SMERU: Kolaković izneo svoje utiske posle utakmice sa SAD-om!

Mislim da je neverovatno visok nivo odbojke viđen za ovaj period Lige nacija, prva utakmica drugog vikenda

Objavljeno:

Lako je moglo da se desi da Srbija i SAD odigraju maratonsku utakmicu - takva su bila tri seta, ali je četvrti prošao bez nezvesnosti. U tom periodu Amerikanci su napravili visoku razliku na samom startu i više je nisu ispuštali. Menjao je Kolaković igrače, pokušavao da trgne tim, ali prednost protivnika je bila nedostižna.

Srbija posle ovog poraza ima skor 2-3, a Amerika je ostala lider sa savršenim učinkom.

- Igrali smo bez nekog dobrog servisa, koji je mogao da nam omogući da se branimo od Amerikanaca, naročito od Defalka sa pajpa. Igrali smo na promenu i strpljenje, to nam je donelo svakako jedan set. Ali, u trećem smo imali incijativu i nekoliko kontri nismo realizovali. Ova ekipa Amerike to nije propustila - rekao je selektor Igor Kolaković.

Danas su prvi put ove godine za nacionalni tim zaigrali Atanasijević, Podraščanin i Lisinac, pa je teško moglo da se očekuje da odmah sve legne na željeno mesto.

- Golim okom je vidljivo da su Amerikanci fizički dominantniji u ovom trenutku. Mi smo uključili neke igrače koji su tek počeli sa treninzima i aktivnostima. Oni su u ovom trenutku dali sve od sebe. Ideja nam je da se aktiviraju, ali i da ih sačuvamo. Videlo se u trećem setu da nam ponestaje snage, pružio sam priliku onda i mlađim igračima da pokažu šta mogu. Sigurno da su u ovakvom meču i pokazali neki kvalitet. Ne možemo da budemo zadovoljni porazom, ali ono što nas interesuje u ovom trenutku ide u dobrom smeru - podvukao je Kolaković.

Atanasijević je nanizao danas 20 poena, ali nije uspeo da donese prevagu.

- Mislim da je neverovatno visok nivo odbojke viđen za ovaj period Lige nacija, prva utakmica drugog vikenda. Shvatili smo zašto je Amerika prva na tabeli, igraju odlično bez obzira na to što su bez prvog dizača Kristensena i korektora Andersona. Imali smo i mi šanse u trećem setu, da pokušamo da osvojimo makar bod. Međutim, zaslužili su ovu pobedu, a mi priliku treba da tražimo u naredna tri meča - naglasio je Atanasijević.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.