HAOS U NEMAČKOJ: Incidenti u centru Minhena, ponovo su u njima učestvovali Englezi!
Navijači, Foto: EPA / Malton Dibra

KATASTROFA

HAOS U NEMAČKOJ: Incidenti u centru Minhena, ponovo su u njima učestvovali Englezi!

Utakmica drugog kola Lige nacija A igra se u utorak od 20.45

Objavljeno:

Britanska policija saopštila je da su Minhenu uhapšena sedmorica engleskih navijača uoči utakmice sa Nemačkom u Ligi nacija.

Kako je preneo Skaj, navijači su uhapšeni sinoć zbog izazivanja nereda i sukoba sa lokalnom policijom, a skandirali su protiv Nemačke i pevali pesme u vezi sa Drugim svetskim ratom.

Od sedmorice, jedan je uhapšen zbog udaranja policajca, dvojica jer su izveli nacistički pozdrav, a jedan navijač jer je policija u njegovoj hotelskoj sobi pronašla pirotehnička sredstva.

Britanska policija opisala je incidente prvenstveno kao antidruštveno ponašanje podstaknuto alkoholom, pre nego rasprostranjeno nasilje.

Policija je oko ponoći intervenisala kako bi premestila veće grupe engleskih navijača iz centra Minhena ka železničkoj stanici.

Selektor Engleske Garet Sautgejt je u više navrata pozivao navijače da se pristojno ponašaju, rekavši da bi incidenti mogli da utiču na to da se utakmice na domaćem terenu igraju bez publike, kao i da neredi imaju negativan uticaj na ekipu.

Utakmica drugog kola Lige nacija A igra se u utorak od 20.45 u Minhenu.

Uoči utakmice britanska policija oduzela je pasoše 880 engleskih navijača.

Engleska je dobila 3.466 ulaznica za večerašnju utakmicu, ali se očekuje dolazak navijača bez ulaznica ili onih koji su kupili karte za sektore predviđene za nemačke navijače.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.