SRBIJA ODLIČNO STARTOVALA! Prva pobeda novog selektora odbojkašica! (FOTO)
Detalj sa utakmice Srbija - Belgija, Foto: Profimedia

MNOGO DOBAR MEČ!

SRBIJA ODLIČNO STARTOVALA! Prva pobeda novog selektora odbojkašica! (FOTO)

Savladana je Belgija sa 3:1 u setovima

Objavljeno: 16:55h

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedom protiv selekcije Belgije startovala je u četvrtom izdanju Lige nacija. Ekipa selektora Danijelea Santarelija, koji je debitovao na klupi Srbije, posle preokreta u Ankari slavila je sa 3:1 u setovima (14:25, 25:16, 25:17 i 25:22).

Srbija je katastrofalno počela meč i gotovo bez borbe Belgija je osvojila prvi set, međutim, vrlo brzo stvari su došle na svoje mesto. Proradio je prijem, Ana Bjelica, Sara lozo i Katarina Lazović su zadavale velike probleme protivnicama i praktično sve do finiša četvrtog seta na terenu je postojao samo jedan tim.

Uporne Belgijanke predvođene raspoloženom Brit Herbots su u najvećem delu četvrtog seta imale prednost, bilo je i 22:20, ali je Santarelijeva ekipa u ključnim momentima odigrala bez greške i sa pet uzastopno osvojenih poena upisala prvu pobedu.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije
foto: Profimedia

Ana Bjelica je bila najefikasnija sa 21 poenom (sve iz napada), Lozo je dodala 18, Lazović 12, dok je Maja Aleksić upisala 11, od toga cak sedam iz bloka. U poraženom timu Herbots je blistala sa 31 poenom.

Selekcija Srbije u četvrtak od 12 časova u drugom kolu igra protiv Tajlanda, koji je na startu bez izguzbljenog seta savladao Bugarsku. Plasman u četvrtfinale će obezbediti osam najboljih reprezentacija, a završnica će biti održana u Ankari od 13. do 17. jula.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.