RADNIČKI LAKO POTOPIO PARTIZAN: U finalu repriza - opet sa Novim Beogradom!
Vaterpolisti Radničkog i Partizana, Foto: VK Radnički

Vaterpolo Superliga Srbije, polufinale

RADNIČKI LAKO POTOPIO PARTIZAN: U finalu repriza - opet sa Novim Beogradom!

Za razliku od prethodnih duela ovih rivala, koji su se rešavali u samom finišu, Kragujevčani su veliku razliku stekli već u prvom poluvremenu i čuvali su je do samog kraja

Objavljeno: 21:27h

Vaterpolisti Radničkog plasirali su se u finale Superlige Srbije, pošto su i u drugom polufinalnom duelu bili bolji od Partizana, ovoga puta ubedljivije, na svom bazenu, rezultatom 16:10.

Za razliku od prethodnih duela ovih rivala, koji su se rešavali u samom finišu, Kragujevčani su veliku razliku stekli već u prvom poluvremenu i čuvali su je do samog kraja. Ali, daleko od toga da meč nije bio uzbudljiv.

Naprotiv, čitava utakmica protekla je u jako visokom ritmu, a Radnički je morao da pruži odličnu partiju kako bi savladao kvalitetnu ekipu Partizana i na kraju došao do sasvim zaslužene pobede.

"Crno-beli“ su poveli na startu, ali su izabranici Uroša Stevanovića vrlo brzo preokrenuli i na prvi predah otišli sa vođstvom (3:2). Potom su Kragujevčani ubacili u višu brzinu i u finišu poluvremena stekli čak šest golova „viška“ (9:3).

Partizan je početkom drugog poluvremena prepolovio zaostatak, ali mu Kragujevčani nisu dopustili da se ozbiljnije približi i do ulaska u poslednji period vratili su se na šest golova prednosti 14:8.

Potom je Radnički u nekoliko navrata imao i sedam golova „viška“ i mirno je priveo meč kraju.

VK Radnički, VK Partizan
foto: VK Radnički

Najefikasniji u pobedničkom sastavu ponovo je bio Aleksa Ukropina sa tri gola, a pratili su ga Miloš Ćuk, Luka Pljevančić, Nikola Lukić, Josip Vrlić i Marko Radulović sa po dva. Na drugoj strani Amerikanac Aleks Bouven postigao je tri gola, a Hrvat Lovre Miloš dva.

U reprizi prošlogodišnjeg finala Radnički će braniti šampionsku titulu u duelu sa Novim Beogradom, koji je takođe u oba duela savladao Šabac, večeras sa 11:9 (4:3, 3:2, 3:1, 1:3).

Najefikasniji u taboru NBG-a bili su Strahinja Rašović i Duško Pijetlović sa po tri gola. Kod domaćih bolji od stalih bili Ognjen Stojanović sa četiri pogotka i Kristijan Šulc koji se tri puta upisao u listu strelaca

Pre toga će se ovi rivali sastati i u duelu Lige šampiona, u sredu, od 20.30 časova, u Kragujevcu.

Radnički – Partizan 16:10 (3:2, 6:2, 5:4, 2:2)

KRAGUJEVAC – Bazen SPD „Radnički“. Sudije: Virijević i Raković.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević 1, Janković 1, Ćuk 2, Krug 1, Ukropina 3, Pljevančić 2, Toholj, Miličić, Lukić 2, Vrlić 2, Todorovski, Radulović 2. Trener: Uroš Stevanović.

PARTIZAN: Rističević, Jakšić , Barać 1, Vićković 1, Aleksić, Velkić, Boven 3, Nešić, Vico 1, Gak 1, Miloš 2, Kojić, Bulajić, Vavić 1. Trener: Miloš Korolija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.