ĐOKOVIĆ JE IDOL NAJBOLJEM SVIH VREMENA: Moram da budem kao Novak!
Novak Đoković, Foto: Starsport©

neverovatna čast!

ĐOKOVIĆ JE IDOL NAJBOLJEM SVIH VREMENA: Moram da budem kao Novak!

Srpski teniser je večita inspiracija najvećim imenima u svetu sporta

Objavljeno: 15:02h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je inspiracija sportistima širom sveta, ali jedan čovek koji je osvojio sve što se može osvojiti se takođe divi srpskom asu.

Čuveni Englez Roni O'Saliven je i definitivno ispisao istoriju snukera pobedom na Svetskom prvenstvu u Šefildu. To je za Ronija sedma takva titula, izjednačio se sa legendarnim Stivenom Hendrijem, ali je daleko ispred svih po ukupnom broju najvećih trofeja.

Roni O Saliven
Roni O Salivenfoto: Profimedia

Međutim, njegov idol po mentalnoj snazi je upravo Novak Đoković.

Roni O'Saliven kopira stil igre Novaka Đokovića jer, kako je baš pred finale SP pre dve godine rekao, za titulu moraš da igraš kao Srbin.

- Moram da budem poput Novaka Đokovića. Znate, on sve radi dobro i neće vam dopustiti nijednu šansu. Nije toliko vatren, nema toliko briljantne poteze poput Federera ili Nadala, ali je u svakom meču tu od početka do kraja i kvalitetom ne pada u toku meča. Takav moram da budem!

Zanimljiva paralela između dva velika šampiona može se povući i u tom broju najvećih titula. Roni ih od skoro ima 21, a Novak 20, s tim što verujemo da bi veoma brzo mogao da se ponovo izjednači sa O'Salivenom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.