SJAJNO TRKANJE LEKLERA I FERSTAPENA: Šampion u finišu vratio prvo mesto u sprintu, u nedelju kreće s pol pozicije!
Ferstapen i Lekler ispred Norisa, Foto: Profimedia

vn imole - sprint trka

SJAJNO TRKANJE LEKLERA I FERSTAPENA: Šampion u finišu vratio prvo mesto u sprintu, u nedelju kreće s pol pozicije!

I sutra nas sigurno čeka spektakl

Objavljeno:

Maks Ferstapen je pobedio u sprint trci u Imoli.

Staza u Imoli je jedna od malobrojnih na kojima nemamo klasične subotnje kvalifikacije, već sprint trku i pobednik je čovek koji je imao i pol poziciju. Ali vozač Red Bula nije držao prvo mesto od starta da poslednjeg, 21. kruga.

Naprotiv, vodeći u generalnom plasmanu, Šarl Lekler u Ferariju, pretekao ga je odmah na startu i bio vodeći sve do 19. kruga.

Tada je aktuelni šampion iskoristio bolje stanje pneumatika i stigao do trijumfa, osma bodova u šampionatu i pol pozicije za sutrašnju, klasičnu trku.

Na trećem mestu je Maksov timski kolega Serhio Peres, koji je na momente leteo po stazi i zaista na sjajan način zauzeo treću poziciju, ali ipak ostao u senci sjajnog takmičarskog dvojca Lekler – Ferstapen.

Lekler je drugim mestom osvojio 7, Peres 6, četvrtoplasirani Sajnc 5, potom idu Noris sa 4, Rikardo sa 3, Botas sa 2 i Magnusen sa 1 bodom.

Na devetom mestu je bio Fernando Alonso, a u deset najbržih našao se Mik Šumaher. Iza njih je Džordž Rasel u Mercedesu, pa Juki Cunoda, Sebastijan Fetel i tek onda Luis Hamilton, pa Strol, Okon, Gasli, Albon i Latifi, dok Gvanju Žu nije ni završio trku i sutra kreće sa poslednje pozicije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.