NASTAVLJAJU SE DOBRI REZULTATI: Osvajač medalje na igrama u Tokiju, se plasirao u finale Svetskog kupa!
Milenko Sebić, Foto: Profimedia

svaka čast

NASTAVLJAJU SE DOBRI REZULTATI: Osvajač medalje na igrama u Tokiju, se plasirao u finale Svetskog kupa!

Početkom aprila vraćeno je staro pravilo da se, kada u trostavu dvojica ili više strelaca ostvare isti rezultat, kao dodatni kriterijum gleda broj unutrašnjih centara

Objavljeno:

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Milenko Sebić plasirao se u finale u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru.

Sebić je u kvalifikacijama zauzeo osmo mesto, a u ukupnom plasmanu bio je 10. pošto su ispred njega bila dvojica takmičara koji nisu bili u konkurenciji za plasman među osam najboljih, već su samo sakupljali poene za rang-liste, preneo je Streljački savez.

Borba za finale bila je izjednačena. Sebić je pogodio 586 krugova, a isti rezultat postigli su i takmičari plasirani od 11. do 14. pozicije, između ostalih i Lazar Kovačević, koji je završio na 14. mestu.

Početkom aprila vraćeno je staro pravilo da se, kada u trostavu dvojica ili više strelaca ostvare isti rezultat, kao dodatni kriterijum gleda broj unutrašnjih centara. Sebić je u tome bio najuspešniji – pogodio je 35 centara i prošao u finale.

Milenko Sebić
foto: EPA/Valdrin Xhemaj

Srpski reprezentativac Milutin Stefanović pogodio je krug manje od Sebića i Kovačevića i zauzeo 16. poziciju.

U plasmanu strelaca koji su se borili za finale, Kovačević je bio 11. a Stefanović 13.

Najbolji rezultat u kvalifikacijama – 591 krug, postigao je Norvežanin Jon Herman Heg, koji je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio četvrto mesto, tik iza Sebića.

Finale je na programu u petak, kada će u kvalifikacijama trostava za žene startovati Sanja Vukašinović, Andrea Arsović i Teodora Vukojević.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.