OVDE JOŠ NIKADA NIJE RADIO, A IMA VELIKI MOTIV DA NAPRAVI USPEH: Vujović ponovo postao SELEKTOR!
Veselin Vujović, Foto: EPA

srećno

OVDE JOŠ NIKADA NIJE RADIO, A IMA VELIKI MOTIV DA NAPRAVI USPEH: Vujović ponovo postao SELEKTOR!

Najveći uspeh u trenerskoj karijeri bila mu je bronza sa Slovenijom na Svetskom prvenstvu 2017. godine

Objavljeno:

Veselin Vujović se vraća na mesto selektora. Posle razlaza sa Slovenijom, krakotrajnih angažmana u Zagrebu, Borcu iz Banjaluke i Vardaru, legendarni as svetskog rukometa u narednom periodu predvodiće s klupe Iran. Ova selekcija je izborila plasman na Svetsko prvenstvo u Poljskoj i Švedskoj, a prvi zadatak za Vujovića biće Azijske igre u septembru ove godine.

Iranci ne spadaju u kontinentalni krem, zauzeli su četvrto mesto na šampionatu Azije. U borbi za treće mesto su poraženi od Saudijske Arabije (23:26). Katar sa španskim stručnjakom Valerom Riverom je šampion kontinenta, dok poslednjih godina procvat doživljava Bahrein.

Najveći uspeh u trenerskoj karijeri bila mu je bronza sa Slovenijom na Svetskom prvenstvu 2017. godine. Vodio je Zmajeve na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine. Krajem novembra 2019. godine je smenjen s kormila ove reprezentacije. Kao selektor Jugoslavije je osvojio četvrto mesto na OI u Sidneju 2000. Bio je selektor trofejne kadetske reprezentacije Srbije, predvođene Petrom Nenadićem i Žarkom Šešumom, koja je bila šampion Evrope i sveta.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.