FIDE GRAN PRI TURNIR I 4. KOLO "BEOGRAD 2022": Raport blizu polufinala!
Ričard Raport, Foto: Šahovski savez Srbije

FIDE GRAND PRIX BEOGRAD

FIDE GRAN PRI TURNIR I 4. KOLO "BEOGRAD 2022": Raport blizu polufinala!

Giri i Andrejkin su remizirali

Objavljeno:

Mađar Ričard Raport stigao je na korak od polufinala drugog FIDE Grand Prix turnira pošto je u prvoj partiji mini meča sa Francuzem Maksimom Vašje Lagravom upisao pobedu belim figurama, po svemu viđenom, potpuno zasluženo.

Raport je iznenadio Vašje Lagrava u 10. potezu, pa je Francuz nakon toga trošio i do 20 minuta da odgovori. Prelomni trenutak u partiji desio se u 14. potezu kada je Raport došao do jasne prednosti, a već nakon dvadesetog poteza je pozicija bila dobijena. Aniš Giri i Dmitrij Andrejkin izabrali su Sicilijanku koja je opravdala očekivanja, pa je središnjica bila izuzetno oštra i interesantna za publiku.

Giri je u jednom trenutku došao do velike prednosti, ali je pogrešio u 20. potezu kada je žrtvovao figuru. Ispostavilo se da je žrtva bila nekorektna, pa je Andrejkin vrlo brzo izjednačio, a onda čak i došao do malo bolje pozicije sa dva topa protiv lovačkog para. Girijevi lovci i dva pešaka viška držala su celu tablu, pa su se igrači složili za remi. U četvrtak su na programu partije u kojima će bele figure voditi Maksim Vašje Lagrav i Dmitrij Andrejkin. Na spratu ispod, odigrano je četvrto kolo velemajstorskog turnira “Beograd 2022”.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.