MAĐARI ĆE BITI USKRAĆENI POMOĆI SA TRIBINA: Navijači neće moći da uđu u Poljsku!
Foto: EPA/Tibor Illyes

zbog kazne

MAĐARI ĆE BITI USKRAĆENI POMOĆI SA TRIBINA: Navijači neće moći da uđu u Poljsku!

Mreža koja se bavi borbom protiv diskriminacije u evropskom fudbalu FARE, navela je da Madjarska u ovom trenutku ima najverovatnije najproblematičnije navijače u Evropi, kada je reč o praćenju reprezentacija

Objavljeno:

Navijačima fudbalske reprezentacije Madjarske zabranjeno je prisustvo utakmici sa Poljskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. godine, zbog tuče sa policijom tokom meča na Vembliju protiv selekcije Engleske.

Prema današnjoj odluci Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa), Madjarska će bez navijača biti u utakmici na gostujućem terenu protiv Poljske, 15. novembra, preneo je Bi-Si-Si (BBC).

Fudbalski savez Madjarske kažnjen je i sa 75.000 švajcarskih franaka.

Fifa je snažno osudila ponašanje madjarskih navijača, koji su se sukobili sa policijom u oktobru na utakmici na Vembliju, nakon što je uhapšen jedan navijač koji je na rasnoj osnovi vredjao redara.

Problemi sa madjarskim navijačima dogodili su se i u utakmici sa Engleskom u Budimpešti, kada su na rasnoj osnovi vredjani tamnoputi reprezentativci gostujuće ekipe.

Reprezentacija Madjarske će zbog toga igrati dve utakmice na svom terenu bez prisustva publike, a Savez je kažnjen sa 200.000 švajcarskih franaka.

Evropska fudbalska unija (Uefa) nedavno je kaznila Madjarsku sa tri utakmice bez publike, treći meč uslovno, zbog diskriminatorskog ponašanja navijača na Evropskom prvenstvu ovog leta.

Mreža koja se bavi borbom protiv diskriminacije u evropskom fudbalu FARE, navela je da Madjarska u ovom trenutku ima "najverovatnije najproblematičnije navijače u Evropi, kada je reč o praćenju reprezentacija".

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.