DA SE NAJEŽITE: "Njujork Tajms" o najvećem svih vremena - NE PREVRĆITE OČIMA, SAMO SKINITE KAPU NOVAKU!
Foto: Epa/ Yoan Valat

tako je

DA SE NAJEŽITE: "Njujork Tajms" o najvećem svih vremena - NE PREVRĆITE OČIMA, SAMO SKINITE KAPU NOVAKU!

Novaka je autor teksta nazvao Hudinijem

Objavljeno:

Tekstu u "Njujork Tajmsa" o Novaku Đokoviću privukao je veliku pažnju.

Novakova titula na Rolan Garosu, posle titanske borbe sa Nadalom i Cicipasom, protiv kojih je preokrenuo, potvrdila je da Novak ne planira da se zaustavi i da će titulu na Vimbldonu napasti "svom snagom".

Posle svega, "Njujork Tajms" stavlja Novaka u prvi plan, nakon što su njegovi najveći rivali Nadal i Federer odustali od Grend slema na travi.

- Sada sedi na ivici istorije koja stvara obavezu za mnoge njegove tvrdoglave mrzitelje: ignorišite ili ismevajte njegov marš, ali najzad, vatrenom i efikasnom Srbinu ukažite čast - piše u tekstu.

- Njegov minimalistički pristup redefiniše tenisko majstorstvo. U sportu koji odiše estetikom, Đokovićev suženi pristup jednako je podeljiv kao Rotkovi blokovi u boji - navodi se u poređenju sa čuvenim slikarom Markom Rotkom, poznatom po minimalizmu.

Novaka je autor teksta nazvao Hudinijem, napomenuvši „da nije robot“, kako su ga mnogi do sada često nazivali.

- Godinama se činilo da je muški tenis definisan jednim rivalstvom, Federer protiv Nadala. Dva velika šampiona i dva kontrastna stila. Njihova trajna veza definisala je doba ovog sporta. Tada je Đoković upao i maltretirao ih. On je treći točak, različit od Federera i Nadala u svakom pogledu, uključujući i činjenicu da ne potiče iz dobrostojećih zemalja kao što su Švajcarska i Španija, već iz istočnoevropske zemlje koju navijači ne mogu da pronađu na mapi. Za njegove mrzitelje sve je ovo gorka tableta, koju moraju sve češće da gutaju. Novak sada ima prednost u međusobnim duelima u odnosu na oba najveća rivala. Od 2011. godine osvojio je 18 Grend slemova, sedam više od Nadala i 14 više od Federera - zaključuje se u tekstu "Njujork Tajmsa".

(Espreso/Kurir sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.