Čekali su pravdu 27 godina: Porodice žrtava sa Hilsboroa na emotivan način obeležile sudsku presudu! (VIDEO)

Veoma dirljivo

Čekali su pravdu 27 godina: Porodice žrtava sa Hilsboroa na emotivan način obeležile sudsku presudu! (VIDEO)

Nakon što je proces okončan, porodice preminulih simpatizera su na veoma dirljiv načine zapevale čuvenu himni "You'll never walk alone"
Objavljeno: 18:40h

Engleska porota je došla do zaključka da se smrt 96 navijača Liverpula na stadionu "Hilsborou" 1989. godine na utakmici polufinala FA kupa desila zbog propusta i grešaka policije koja je obezbeđivala događaj. Navijači Liverpula su tako posle 27 godina dočekali pravdu.

Naime, dokazano je da su organi reda napravili katastrofalnu grešku kada su otvorili kapiju na već prepunoj tribinu kako bi smanjili gužvu oko stadiona. Od talasa ljudi i stampeda stradalo je 96 osoba. Lekarska služba je takođe zakasnila da reaguje. Celu situaciju je dodatno pogoršao i tabloid "San" koji je pisao da su navijači urinirali po policajcima koji su pokušavali da pomognu, kao i da su pljačkali žrtve nesreće. Na konferenciji za štampu koje su organizovale oštećene porodice, novinari tog lista nisu imali pristup.
Nakon što je proces okončan, porodice preminulih simpatizera su na veoma dirljiv način proslavili, pevajući čuvenu "You'll never walk alone" od čije izvedbe ćete jedva zaustaviti suze u očima.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.