TUGA NA SEVERNOJ TRIBINI: Preminuo legendarni vođa Delija!
Delije, Foto: Espreso

BIO JE STARA GARDA

TUGA NA SEVERNOJ TRIBINI: Preminuo legendarni vođa Delija!

On je davnih dana predvodio navijače Zvezde

Objavljeno: 08:37h

Tuga na severnoj tribini i u zvezdaškom svetu. Preminuo je jedan od najistaknutijih i najdugovečnijih navijača ovog kluba - Mirko Talijan, prenosi zvaničan navijački sajt Delija.

Mirko je bio jedan od prvih vođa Zvezdinog severa, ultras pionir, pripadnik "stare garde" i čovek koji je stekao duboko poštovanje svakog ko je na tribini značio nešto, i naravno celokupnog crveno-belog navijačkog korpusa, ali i ostalih domaćih ultras grupacija.

Mirko Talijan
Mirko Talijan foto: Printscreen

Davnih dana, sedamdesetih i osamdesetih godina, Mirko je predvodio navijače Zvezde. Prvi je, prema sopstvenom priznanju uveo megafon kao nezaobilazan rekvizit u organizaciji navijanja, a među prvima je tih dana učinio ono što se danas čini nemogućim - sa obeležjima Zvezde ušao je na tribinu sa Partizanovim navijačima.

Bilo je to u vreme kada su fudbaleri Zvezde kao domaćini svoje utakmice igrali na tadašnjem JNA.

U svakom poledu, Mirko je bio jedinstvena pojava na navijačkom nebu, a u nastavku pročitajte jedan od retkih intervju Mirka Talijana, za 24online.info, u kome je, pored gorepomenutih doživljaja, izdvojio još neke nezaboravne momente svog burnog i nimalo lakog života.

- Da nisam borac odavno bih otišao - tako je pričao Mirko Talijan, koji je bio suočen sa mnogim problemima. Ipak on je uvek nalazio razlog da se raduje.

Mirku Talijanu se ukazuje pomoć tokom jedne utakmice Crvene zvezde
Mirku Talijanu se ukazuje pomoć tokom jedne utakmice Crvene zvezde foto: Espreso.co.rs

- Radujem se svakom derbiju. I uvek verujem u svoju Zvezdu. Nadam se da će mi doneti pobedu - prva je reakcija Mirka Talijana koji i sada često dođe na trening prvog tima Zvezde. Igrači ga uvek sa poštovanjem pozdrave i pitaju za zdravlje. A on ih je upoznao mnogo, mnogo generacija i utakmica je iza njega.

- Zavoleo sam Zvezdu kao dete. Otac je uticao na mene, on je bio u partizanima, tokom rata u zarobljeništu i njemu je Zvezda mnogo značila. Na prvi meč me je doveo stariji brat, tada sam imao osam godina i kada sam video koliko je narod voleo Zvezdu, kako je to sve izgledalo probudilo se nešto u meni što me drži i danas 60 godina posle.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.