KO JE UHAPŠENI VOĐA NAVIJAČA? Menjao lični opis, pravio lažne pasoše, glumio u serijama i pucao u obezbeđenje...
Goran Hajduković Čupko, Foto: Youtube / Printscreen

nije normalan

KO JE UHAPŠENI VOĐA NAVIJAČA? Menjao lični opis, pravio lažne pasoše, glumio u serijama i pucao u obezbeđenje...

Popis njegovih krivičnih dela je dugačak...

Objavljeno: 15:52h

Nekadašnji vođa Dinamovih Bad Blue Boysa Goran Hajduković Čupko “pao je u velikom stilu”. U društvu Dragana Pavlovića, vođe Delija, navijačke grupe Crvene zvezde, prevozio je u kamionetu 170 kg marihuane, i baš kad su trebali da se uključe na autoput, u Karlovcu ih je zaustavila policija

Dodatna otežavajuća okolnost je što su uz sebe imali i dva pištolja marke Glock i 53 metka.

Danas 44-godišnji Čupko je stari policijski znanac. Misterija je zašto je zagrebački dečko, solidni student arhitekture, na kojoj je dogurao do treće godine, odlučio da krene putem kriminala i postane fudbalski huligan, koji neguje imidž neonacista, puca po zagrebačkim klubovima iz pištolja, ranjava redare i bode nožem protivničke navijače.

Popis njegovih krivičnih dela je dugačak.

Kao vođa Bad Blue Boysa se nametnuo početkom 2000. godine, nakon što je došlo do generacijske smene na čelu ove navijačke grupe.

Još 2001. godine, dakle kao 19-godišnjak, Hajduković je s petoricom navijača napao palicama Torcidaše, ali je Čupko navodno potegnuo i nož i ranio Serafina Kodića i Antuna Đurića. Serafin Kodić dobio je povrede opasne za život, ali kasnije na suđenju niko nije mogao da potvrdi da li je zaista Hajduković bio napadač.

Hajduković prvi put beži u inostranstvo, a onda nakon još jednog problema opet napušta Hrvatsku. Bilo je to 2005., nakon što je ispred noćnog kluba Sokol u Zagrebu ispalio nekoliko hitaca u radnika obezbeđenja i teško ga ranio u stomak. Tri godine uspešno se skrivao u Holandiji i Španiji, gde je, kako se pričalo, čak radio kao animator u hotelima.

Navijači Dinama
Navijači Dinama foto: Profimedia

Uhapšen je u junu 2008. godine tokom EURA, na nemačko-austrijskoj granici. Pokušao je u Austriju da uđe sa pasošem koji je glasio na ime Matka Štambuka i vraćen je u Nemačku.

Nemačka policija nije mogla mesecima da ga identifikuje jer nisu mogli da mu uzmu otiske prstiju. Da bi se spasio od zatvora, Čupko je spalio jagodice i uporno je odbijao da odgovara na pitanja policije.

Ovih dana Hajdukovića možete videti u reprizi TV serije “Ti mene nosiš”, u kojoj igra ulogu oca koji se nakon zatvorske kazne vraća u krimi-milje. Iako je ulogu odigrao briljantno i tu je došao u sukob s rediteljkom Ivonom Jukom.

Budući da je na filmu bio najpre zadužen za pronalaženje lokacija, Hajduković je organizovao dozvolu za snimanje kadrova na Maksimiru, ali pod uslovom da filmska ekipa ne ulazi na travnjak. Budući da se njegovi uslovi nisu ispoštovali, Čupko je opet imao ispad i pri kraju snimanja napustio set, pa se nije pojavio ni na promociji filma iako igra jednu od važnijih uloga.

Mnogi se, nakon svega, pitaju kako je moguće da jedan okoreli BBB-ovac ima posla s okorelim vođom Delija, ali to je život...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.