DELIJA SA FANTOMKOM NA GLAVI STAO PRED KAMERE: Navijače Zvezde je osnovao jedan čovek i ti znaš koji...
Delija sa fantomkom je pričao za ruske medije, Foto: Printscreen/Youtube/Невиданный футбол

Malo i o tuči u Parizu

DELIJA SA FANTOMKOM NA GLAVI STAO PRED KAMERE: Navijače Zvezde je osnovao jedan čovek i ti znaš koji...

Momak koji se pojavljuje u dokumentarcu koji je napravila ruska televizija pričao je o mnogim temama u vezi sa Crvenom zvezdom i njenim navijačima

Objavljeno:

Dokumentarac o srpskoj navijačkoj sceni i navijačima snimio je jedan ruski medij, a u njemu se između ostalih pojavljuje i jedan pripadnik navijača Crvene zvezde.

Delija sa severne tribine je pristao da priča pred kamerama sa fantomkom na glavi, a prvo što je ispričao jeste nedavna tuča sa navijačima PSŽ-a u Parizu posle utakmice Lige šampiona.

- Došli smo u Pariz i bili smo razdvojeni na dve tribine. Tu smo im objasnili da smo pravi navijači, verni svom klubu. Posle toga su nas sačekali, ovo je smešno isto, navijači PSŽ-a, njihova jedna grupa koja je pretežno muslimanske veroispovesti. Mislili su da će da naprave nešto, da dobiju neki poen na nama Delijama... Ne znam šta su mislili, ali mi smo im izašli u susret i pokazali smo im ko smo i šta smo - opisao je ovaj navijač, prenosi "Telegraf".

Delija s maskom je pričao o tuči sa navijačima PSŽ-a
Delija s maskom je pričao o tuči sa navijačima PSŽ-a foto: Printscreen/Youtube/Невиданный футбол

Na osnovu onoga što je pričao, podsećajući se Zvezdine sjajne prošlosti, osvajanje titule KEŠ 1991. godine u Bariju, kada je kako kaže imao tri godine, da se zaključiti da je reč o momku rođenom 1988. godine koji je imao samo godinu dana kada su Delije zvanično osnovane.

On je govoreći o osnivanju Delija, tačnije ujedinjenu nekoliko odvojenih grupa navijača Zvezde, aludirao da iza svega toga stoji Željko Ražnatović Arkan, iako nije pomenuo njegovo ime.

- Delije Sever su osnovane 1989. na pravoslavni Božić. Tada su bile grupe Red Devils i Ultras, koje i danas postoje, to su stare grupe koje poštujemo na Severu, veliko poštovanje prema njima, oni su postavili temelje za ono što smo mi danas. Tada su se ujedinili, da možemo da stvorimo zajedničku priču, da možemo svi zajedno da funkcionišemo kao braća. Ali navijače Crvene zvezde je osnovao jedan čovek, i ti to dobro znaš... - napomenuo je navijač, posle čega je usledila priča o Željku Ražnatoviću Arkanu i Maksimiru.

Delija s fantomkom je potvrdio da iza osnivanja stoji Arkan, iako ga nije direktno pomenuo
Delija s fantomkom je potvrdio da iza osnivanja stoji Arkan, iako ga nije direktno pomenuo foto: Printscreen/Youtube/Невиданный футбол

Pričao je i o sadašnjim uspesima Zvezde i igranju u Ligi šampiona.

- Zvezda dugo godina nije igrala evropski fudbal. Mi smo odlični sada, ali Zvezda je osvojila Ligu šampiona 1991. godine u Bariju. To je bio meč za pamćenje, ja sam bio mali, imao sam tri godine. Ali znam da je cela Jugoslavija tada gledala taj meč, to je bilo nešto neverovatno.

- Ali Zvezda je imala velike utakmice, 88 protiv Milana na Marakani. Bajern Minhen smo pobedili na putu ka finalu. Kada danas vidiš da na peharu piše ime Crvene zvezde, mi se ponosimo time. To je najveći uspeh srpskog fudbala, ne samo srpskog, već i slovenskog, balkanskog... Jer je to bio drugi fudbal, jači, kreativniji, tada je bio sjajan fudbal - rekao je on.

Pored njega u dokumentarcu se pojavljuje i fudbaler Partizana i bivši igrač moskovskog CSKA Dušan Tošić, kao i predstavnik Vojvodine, koji je najviše pričao o vremenu kada je tim klubom predsedavao pokojni Ratko Butorović, i setio se prekida finala Kupa protiv Partizana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.