NEĆE JOŠ NAZAD U HRVATSKU: Pritvor od 30 dana za oslobođene pripadnike Torcide koji su divljali u Srbiji!
Foto: Dragana Udovičić

Drugo krivično delo

NEĆE JOŠ NAZAD U HRVATSKU: Pritvor od 30 dana za oslobođene pripadnike Torcide koji su divljali u Srbiji!

Sud im je odredio pritvor, na predlog Drugog osnovnog tužilaštva, zbog opasnosti od bekstva, jer su u pitanju strani državljani

Objavljeno:

Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za 13 hrvatskih navijača, koji se sumnjiče da su počinili krivično delo ugrožavanje bezbednosti, prilikom divljanja na benzinskoj pumpi u Vrčinu prošle sedmice, prenosi "Pink".

Oni su u subotu bili oslobođeni u prekršajnom potupku za kršenje Zakona o javnom redu i miru, ali su zadržani zbog sumnje da su izvršili krivično delo.

Sud im je odredio pritvor, na predlog Drugog osnovnog tužilaštva, zbog opasnosti od bekstva, jer su u pitanju strani državljani, navodi se na sajtu.

Mesto gde su pripadnici Torcide crtali ustaška obeležja
Mesto gde su pripadnici Torcide crtali ustaška obeležja foto: Dragana Udovičić

Što se tiče drugih 14 navijača splitskog Hajduka koji su u petak bili privedeni zbog krađe iz prodavnice na benzinskoj pumpi u Vrčinu i ispisivanju ustaških grafita, njih je sudija za prekršaje u Beogradu osudio juče na po 15 dana zatvora.

Pripadnici Torcide koji su uhapšeni u Srbiji
Pripadnici Torcide koji su uhapšeni u Srbiji foto: Dragana Udovičić

Oni su odmah su prebaceni u zatvor u Padinsku Skelu na izdržavanje kazne, mada imaju pravo da ulože žalbu na ovu presudu.

Takođe Prekršajni sud u Nišu osudio je tri navijača na novčane kazne od po 20.000 dinara, jer su kod njih su pronadene baklje, metalne i drvene palice i sekire.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.