Bilo je nezaboravno: 15 stvari po kojima će Delije pamtiti 2015. godinu! (VIDEO)

CRVENO-BELA GODINA

Bilo je nezaboravno: 15 stvari po kojima će Delije pamtiti 2015. godinu! (VIDEO)

Fudbal ili košarka, nije ni bitno, u obe situacije Zvezda je izdominirala i donela neopisivu radost navijaèima koji će decenijama nositi te uspehe u glavi
Objavljeno:
Godina iza nas je jedna od statistički najuspešnijih za Crvenu zvezdu
mnogo radosti navijačima posle godina i godina loših rezultata Evropi, i nedostatka titula.
Jesenji deo sezone ne samo da je protekao u dominaciji crveno-belih po broju vezanih pobeda zasenio velikane poput Barselone, Bajerna, Reala, Pari Sen Žermena i ostalih.
Počelo je eliminacijom iz kvalifkacija za Ligu Evrope. Dok niko nije znao koja je to ekipa
lagano eliminisana u dvomeču (prvo u Beogradu 0:2 1:2).
Potom kontroverzna utakmica protiv OFK Beograda, gde je konačan rezultat 6:2 "romantičari" imali 2:0 posle prvih 45 minuta.
20 vezanih pobeda od kraja jula kada je remizirano sa Radničkim iz Niša Miodraga Božovića, a onda i celokupne ekipe na čelu sa sjajnim Aleksandra Kataija, Marka Grujića i Uga Vijeire. Ovo možemo svrstati u treću stvar koju "Delije" sa ponosom pamte
u prvom "večitom derbiju" ove sezone Partizan sa 3:1, uz dva gola Vijeire.
Derbi tog 13. kola odigran je između crveno-belih i Vojvodine, a ekipe Miodraga Božovića 3:0 slavila, posle čega je bio organizovan koncert Kosovo i Metohiju.
Sve je išlo dobro dok nije došao red na kup Srbije, gde je iz nekog čudnog partiju sezone i izgubla od Borca na svom stadionu sa čak 5:1.
Na tom meču je isključen Božović zbog spornih sudijskih odluka podršku navijača.
Ali su se igrači posle toga odužili navijačima i na Banovom Brdu savladali sa velikih 7:2.
U poslednjem meču na "Marakani" jesenjeg dela sezone, fudbaleri "petardom" protiv Radnika.
A "Delije" su uzvratile na veličanstven način.
Tako su puleni Miodraga Božovića osvojili na 22 utakmice 66 bodova 26 više od najvećeg rivala, Partizana. To su bile stvari koje se tiču fudbala, a i te kako uzbudljiva godina bila je ona u ABA ligi, prvi put u istoriji, domaći šampionat po 16. put i kup Radivoja Koraća. U finalnoj seriji domaćeg prvenstva savladan je najveći rival sa 3:0 u seriji.
Kao i ove godine, obezbeđen je plasman u TOP 16 fazu Evrolige, sa drugog mesta dok u toj drugoj rundi skor je bio 4-10 u pobedama. pamti se sjajna sezona i ogromna posećenost na svakom meču MVP te sezone.
U prvom i jedinom ovosezonskom derbiju, odigranom trećeg novembra 2015. godine
Borba za TOP 16 u ovoj sezoni Evrolige, dobijena je u poslednjem odlučujućem meču Bajerna iz Minhena. Dramatična završnica i pobeda od devet Dejana Radonjića u drugu fazu.
To su bili dogaðaji koji će svaki "Delija" pamtiti još dugo godina Za sad je ovo što su crveno-beli i na parketu i na travi postigli, za svako poštovanje.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.