ENGLEZI NEĆE SRBINA, TVRDE DA JE RASISTA: Sprečili transfer u Mančester jer je PSOVAO "albansku majku"!
Navijači Mančester junajteda, Foto: Starsport©

eksperti na datu temu

ENGLEZI NEĆE SRBINA, TVRDE DA JE RASISTA: Sprečili transfer u Mančester jer je PSOVAO "albansku majku"!

Posle protesta zbog rata u Ukrajini i klečanja za "Black Lives Matter", Englezi su još jednom pokazali da su vrlo principijelni, ali i selektivni kada su u pitanju važne stvari

Objavljeno:

Mančester junajted je bio ozbiljno zainteresovan za Marka Arnautovića, ali je klub usled velikih pritisaka navijača odlučio da odustane od njegovog transfera. Takođe, ni Bolonja nije bila spremna da ga pusti nakon što je poslata prva ponuda u visini od oko 10 miliona evra.

Ipak, usled velikih pritisaka svojih navijača, Junajted je odlučio da odustane i probaće da pronađe novu alternativu.

Veliki broj navijača Junajteda, među kojima su i oni koji su vlasnici sezonskih karata i po 30 godina, slali su mejlove klubu da se odustane od transfera Arnautovića, inače će u znak protesta da otkažu svoje sezonske karte.

Razlog nisu fudbalski kvaliteti napadača, već njegov navodni rasistički ispad na meču između Austrije i Severne Makedonije, kada je prema nekim izveštajima psovao Ezdžana Alijoskog i Egzona Bejtulaja, kojima je navodno posle gola na srpskom opsovao albansku majku.

Fudbalska reprezentacija Austrije, Marko Arnautović
foto: EPA/Robert Ghement

Usledilo je i izvinjenje Arnautovića svima uz reči da nije rasista i da ima prijatelje i među Mekedoncima i Albancima, a izvinjenje je napisao i na makedonskom i na albanskom jeziku.

Međutim, "Crveni đavoli" to nisu zaboravili i izvršili su veliki pritisak da Marko ne potpiše za njihov tim.

Arnautović igra za Austriju, ali je ponosan na srpsko poreklo, što je svojevremeno pričao i tokom gostovanja u Beogradu sa Austrijom.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.