OGROMNA ČAST ZA NOVAKA: Đoković dobio mural, domaćin obećava veliku gozbu kada Nole dođe! (VIDEO)
Novak Đoković, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

LEPO

OGROMNA ČAST ZA NOVAKA: Đoković dobio mural, domaćin obećava veliku gozbu kada Nole dođe! (VIDEO)

Kako prenosi Sremska Televizija, meštani su ovim umetničkim delom oduševljeni

Objavljeno: 17:54h

Na Domu kulture u centru Divoša kod Sremske Mitrovice, oslikan je mural Novaka Đokovića, a o tome kako su stanovnici došli na ovu ideju i ko je istu realizovao, razgovarali smo sa predsednikom mesne zajednice Divoš, Stefanom Zoranovićem.

Kako kaže, kada je pre devet meseci došao na mesto predsednika mesne zajednice, tada je rešio da tu ideju sprovede u delo. Na umu je imao razne velikane naše zemlje, ali na kraju je odluka pala da to bude ipak Novak Đoković i dodaje da tu nije kraj.

- Kada sam došao na ovu poziciju odlučio sam da dom bude oslikan u lik nekog našeg velikana. Razmišljao sam dosta, ali odlučio sam na kraju da to bude Novak. Za to sam angažovao dvojicu poznatih umetnika Milana Kardaša i Vojislava Krstića koji su to odlično odradili, prezadovoljan sam - priča Stefan.

- Prikazivanje murala zakazano je za subotu u 17 časova. Neće biti neke spektakularne ceremonije, ali će se određeni običaji ispoštovati. Poslali smo poziv i Novaku, ali vidim da je u gužvi, voleli bismo da dobijemo od njega bar neku video poruku, a on kad god se najavi, ja ću da ispečem vola i jagnje - priča Zoran za Telegraf.rs.

On dodaje još i da oslikavanju objekata u Divošu nije kraj i da ima u planu da murale dobiju još velikih imena naše istorije.

Kako prenosi Sremska Televizija, meštani su ovim umetničkim delom oduševljeni.

- Uopšte nismo očekivali da će mural biti ovako lep i baš je ukrasio naše selo - jedan je od pozitivnih komnetara.

Ovu ideju preneti na površinu od preko 60 kvadratnih metara nije jednostavan posao, a kako je zaista bilo ovo realizovati govori i jedan od slikara Milan Kardaš.

- Planirano je šest radnih dana bez mnogo zastajkivanja, bez neželjenih momenata i prvi dan smo krenuli punom parom u petoj brzini i privodimo stvari kraju. Drago mi je što je Novak ostvario pobedu i evo završavamo mural da bude dostojan pobednika, dostojan Divoša - kaže Milan.

Njegov kolega i slikar koji je zajedno sa Milanom priveo kraju ovo umetničko delo, Vojislav Krstić zahvalio se meštanima Divoša na pomoći i podršci koju su im pružali svaki dan.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.