BRUTALNE SCENE NASILJA! NEPOMIČNA tela na terenu i tribinama! Jedini način da se UŽAS ne ponovi - DRAKONSKE kazne!
MKS liga, Foto: Epa/ Enrique Contla

strašno

BRUTALNE SCENE NASILJA! NEPOMIČNA tela na terenu i tribinama! Jedini način da se UŽAS ne ponovi - DRAKONSKE kazne!

Žestok obračun, poražavajući sukob u Meksiku, a scene nasilja su bile veoma brutalne, na terenu i na tribinama su se videla nepomična tela pojedinih učesnika nereda.

Objavljeno: 09:39h

Majke i očevi koji su došli sa decom na utakmicu tražili su načine da izađu sa decom sa stadiona. Odlučili su da skinu dresove kako ih protivnički navijači ne bi napali.

Izvršni komitet meksičke MKS lige izrekao je kazne bez presedana u svetu fudbala zbog nereda na utakmici između Kveretaro i Atlasa.

Nakon što se sve smirilo, mrtvih, na sreću, nije bilo.

Povređeno je oko 20 osoba, od kojih je devet završilo u bolnici. Nekoliko dana stizale su kazne, koje su očekivano bile oštre. Keretaru je dozvoljeno da nastavi takmičenje u prvenstvu, ali uz brojna ograničenja i promene u rukovodstvu.

Naime, iz meksičkog fudbala izbačen je ceo upravni odbor na čelu sa Manuelom Velardom i Gabrijelom Solaresom, što znači da je Keretaro ostao bez glavnih operativaca, a upitno je kako će funkcionisati.

Ovaj klub je dobio godinu dana da pronađe novog vlasnika, a pored toga će morati da promeni grad i više se neće takmičiti u Keretaru.

Oni su takođe kažnjeni sa 1,5 miliona pezosa, odnosno 120.000 evra. Očekuje se da će meč protiv Atlasa biti registrovan sa 0:3, dok će Keretaro naredne godine morati da igra domaće utakmice na neutralnom terenu, bez navijača.

1 / 7 Foto: Epa/ Enrique Contla

Navijači koji su izazvali nerede, makar oni najradikalniji, neće moći da prisustvuju sastancima kao domaćini naredne tri godine, dok im je poseta zabranjena narednih šest meseci.

A navijači Atlasa nisu ostali nekažnjeni jer neće moći da idu na turneje narednih šest meseci. Na individualnom nivou, svi osuđeni za nasilje neće moći da uđu na stadione bilo gde u zemlji. Zbog nereda je do sada uhapšeno oko 15 osoba.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.