14 ciljeva Predraga Saše Danilovića za napredak srpske košarke!
Foto: Dado Đilas

EVO PLANA

14 ciljeva Predraga Saše Danilovića za napredak srpske košarke!

Danilović je posle podnošenja kandidature istakao da mu je velika čast što je u trci za takvo mest
Objavljeno:

Ozvaničenjem svoje uredno prijavljene kandidature, Predrag Saša Danilović zvanično je od četvrtka pred promocijom u novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

Javnu podršku njegovom imenovanju dao je 21 od 32 člana Skupštine KSS, čime je postalo izvesno da će legenda naše košarke i dugogodišnji predsednik Partizana od sledeće nedelje stati na čelo srpske "Kuće košarke".

DANILOVIĆEVA PORUKA: Budući predsednik KSS se obratio javnosti!

Danilović je posle podnošenja kandidature istakao da mu je velika čast što je u trci za takvo mesto. - Posle razgovora sa mnogim istaknutim ljudima srpske košarke prihvatio sam predlog velike većine delegata Skupštine da budem kandidat za predsednika KSS-a. Ovaj predlog i podrška koju sam dobio predstavljaju za mene veliku čast, a ujedno i priznanje za sve što sam do sada postigao, prvo kao igrač, a potom i kao sportski funkcioner - rekao je Danilović u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Skupština KSS zakazana je za 15. decembra kada će biti izabran naslednik Dragana Đilasa. - Ukoliko dobijem poverenje delegata na Skupštini KSS za program koji sam predložio, očekujem da svi mi koji u Srbiji volimo košarku zajedno radimo na daljem razvoju našeg najtrofejnijeg sporta - izjavio je Danilović. Kako je saopštio KSS, Danilović je jedini podneo kandidaturu za čelnu poziciju u KSS-u, čiji je rok istekao u četvrtak u podne. On je dostavio program rada i predlog za četiri resorna potpredsednika: Ana Joković (potpredsednik za žensku košarku), Igor Rakočević (za mušku košarku), Bojan Radun (za finansije i marketing) i Dušan Projović (za takmičenja). Danilović je u dostavljenom materijalu predstavio svoje definisane ciljeve, oformljene radi daljeg razvoja srpske košarke:

- Potrebno je obići sve regione i gradove gde je košarka aktivna, bila aktivna ili može da bude aktivna. Otvoriti dijalog sa klubovima u Nišu, Novom Sadu, Kraljevu, Čačku, Užicu, Leskovcu, Kragujevcu, Šapcu, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Jagodini, Zrenjaninu, Boru... kao i sa gradonačelnicima svih sredina sa ciljem maksimalne decentralizacije košarke i pružanja prilike svim sredinama da se aktivno uključe u omasovljenje košarke i učestvovanje u najjačem rangu takmičenja. Napraviti kult lokalnog kluba.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.