A ŠTO ONOLIKO TROJKI? Srbija na Evropskom prvenstvu kroz prizmu statistike! (FOTO)

šta kažu brojke

A ŠTO ONOLIKO TROJKI? Srbija na Evropskom prvenstvu kroz prizmu statistike! (FOTO)

Prvi smo po broju asistencija, ali nam je šut za tri poena bio užasan. Evo šta još kaže statistika
Objavljeno: 09:48h

Završeno je Evropsko prvenstvo u košarci, a selekcija Srbije zauzela je četvrtu poziciju. Evo kako je izgledao učinak naših košarkaša kroz prizmu statistike. Srbija se po broju datih poena nalazi na drugom mestu, s 83 poena prosečno po meču. Prva je Španija sa 84,5 poena, zatim sledi Francuska 80,3 i Litvanija sa 74,4 poena.

"Orlovi" su na vrhu po broju asistencija na jednom meču - sa čak 23 asistencije po meču, dok je druga Španija sa 20,5. Na trećem mestu nalazi se Litvanija sa 18, a sledi Francuska sa 18. Interesantno je da od prve četvrtoplasirane ekipa, naša selekcija je imala najveći procenat šuta za dva poena (63, 4), ali je najgora po šutu izvan linije 6, 75 (30,1). Na sve to, naš tim je imao i najviše šutnutih trojki na ovom meču. Ova statistika samo ukazuje da je oslanjanje na šut u ključna dva meča šampionata bio krajnje loša taktika.
Treba još napomenuti par statističkih paradoksa kod nas u timu. Tako naprimer, Nikola Kalinić bolje šutira trojke (54, 5%) nego slobodna bacanja (33, 3%), a Nemanja Bjelica i Miloš Teodosić imaju više odigranih minuta, nego Nikola Milutinov, Dragan Milosavljević i Marko Simonović zajedno. Zanimljivo je još reći da je Teodosić promašio samo dva bacanja na ovom turniru (32/34) i da su on i Bogdanović šutnuli 112 trojki ukupno - prosečno 12, 4 po utakmici. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.