SELEKTOR PEŠIĆ NIJE LUD! Doneo je važnu odluku koja će mnoge zanimati!
Foto: Starsport

IMA SVOJU VIZIJU!

SELEKTOR PEŠIĆ NIJE LUD! Doneo je važnu odluku koja će mnoge zanimati!

Košarkašku reprezentaciju Srbije u februaru očekuju dva susreta protiv Slovačke u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Objavljeno: 18:48h

Selektor košarkaške reperzentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je da od stranaca u reprezentaciji ne treba bežati ukoliko se želi vrhunski rezultatina velikim takmičenjima.

- Poslednjih nekoliko godina, 10 ili 11 Amerikanaca dobilo je srpske pasoše. Neki nisu upošte u Srbiji, neki su vrlo važni igrači ili u Partizanu ili u Crvenoj zvezdi ili su bili. Pa nisam lud da ne računam, ja moram da računam ne sve. Naši potencijali su se smanjili. Mi imamo talenata, ali ne kao što je to nekada bilo u bivšoj Jugoslaviji, ali popularnost se povećala - izjavio je selektor Pešić i dodao:

1 / 3 Foto: Starsport©

- Zanimljivo, potencijali nam se smanjuju, a popularnost košarke se povečava iz dana u dan. I ta popularnost košarke traži isto vrhunske rezultate. Moramo da okrenemo svim potencijalima koje imamo, a računaćemo i na igrače koji su u međuvremenu dobili srpske pasoše. Da ne igraju samo za Zvezdu ili Partizan već da se eventulano izbore da igraju i za reprezentaciju Srbije - rekao je Svetislav Pešić.

Podsetimo, košarkaška reprezentacija Srbije u februaru nastavlja kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Srbija prvi meč igra 25. februara protiv Slovačke u Beogradu, a tri dana kasnije sastaće se sa istom ekipom u Levicama.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.