POKUŠEVSKI IMAO SVOJE VEČE: Srpski košarkaš nije znao da promaši, ali ni to nije bilo dovoljno za pobedu Oklahome!
Foto: Profimedia

šteta

POKUŠEVSKI IMAO SVOJE VEČE: Srpski košarkaš nije znao da promaši, ali ni to nije bilo dovoljno za pobedu Oklahome!

Uz Pokuševskog je najefikasniji bio Maledon koji je takođe ubacio 18 poena. Dort je imao 15, a po 13 Džerom, Bazli i Gidi koji je stigao i da uhvati devet lopti

Objavljeno: 07:19h

Alekseju Pokuševskom očigledno je prijao odlazak u Razvojnu ligu na dodatno kaljenje, jer je po povratku u NBA pokazao napredak i u noći između srede i četvrtka osvario je rekord sezone.

Pokuševski je u tekućoj sezoni samo četiri puta bio dvocifren, najviše je ubacio Sakramento Kingsima pre pet dana (12 poena), da bi u porazu svoje Oklahome od Toronta rezultatom 117:98 zabeležio 18 poena.

Takođe, srpski košarkaš je imao četiri skoka, četiri ukradene lopte, dve blokade i jednu asistenciju - uz šut iz igre 7/9, odnosno 4/5 za tri poena.

Međutim, ostali košarkaški Oklahome podbacili su kada su u pitanju procenti šuta i treći vezani poraz je bio neminovnost. S druge strane, Toronto je upisao svoj sedmi uzastopni trijumf koji su "najavili" već u prvoj deonici.

Paskal Siakam je sa 27 poena i 16 skokova bio najefikasniji u redovima Reptorsa, Fred VanFlet je imao 21, Barns je dodao 17, Trent 16, a Anunobi je ostvario dabl-dabl učinak sa 15 poena i 10 skokova.

S druge strane, uz Pokuševskog je najefikasniji bio Maledon koji je takođe ubacio 18 poena. Dort je imao 15, a po 13 Džerom, Bazli i Gidi koji je stigao i da uhvati devet lopti.

Nemanja Bjelica i dalje nije u konkurenciji za tim Golden Stejta zbog bolesti, a njegov tim je doživeo poraz od Jute rezultatom 111:85!

Hrvat Bojan Bogdanović je sa 23 poena vodio Džezere do trijumfa, Donovan Mičel je imao 14 poena, 10 skokova i osam asistencija, Klarkson i Konli su ubacili po 13, Forest i Azubuike su imali po 11.

Džordan Pul je imao 18 kod Voriorsa, Stef Kari je ubacio 16, , Vigins je imao 13, Kuminga 12, a Toskano - Anderson 11. Klej Tompson, kao i Bjelica, nije bio u sastavu Golden Stejta.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.