BOGDANOVIĆ I ATLANTA PREKINULI SERIJU FINIKSA!
Bogdan Bogdanović, Foto: Profimedia

Nba liga

BOGDANOVIĆ I ATLANTA PREKINULI SERIJU FINIKSA!

Svoj doprinos pobedi Atlante nad Finiksom dao je i Bogdan Bogdanović.

Objavljeno: 07:16h

Košarkaši Atlante su nadigrali Finiks sa 124:115 na svom terenu i prekinuli pobedničku seriju vodećeg tima lige nanevši im poraz posle 11 pobeda u seriji. Pobednički tim je predvodio Tre Jang a svoj doprinos je pružio i srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović.

Domaćini su od samog starta preuzeli inicijativu i vođstvo koje du uspeli da održe do konačne pobede protiv znatno oslabljenih gostiju kojima je ovo bio tek deseti poraz u sezoni.

Tim Atlante je sjajnom efikasnošću predvodio Tre Jang koji je meč završio sa 43 postignuta poena uz 5 asistencija.

Odlično su ga pratili Kevin Erter i Džon Kolins sa po 19 poena, Deandre Hanter je ubacio 13, a Danilo Galinari 12 poena.

Svoj doprinos pobedi nad trenutno vodećim timom lige dao je i našinternacionalac Bogdan Bogdanović postigavši 11 poena uz šest asistencija, dva skoka i jednu ukradenu loptu.

Na drugoj strani najefikasniji je bio Devin Buker sa 32 postignuta poena. Istakao se i Mikal Bridžis sa 24, a Kris Pol je ubacio 18 i imao 12 asistencija, ali sve to nije bilo dovoljno da bi se produžio sjajan pobednički niz.

Zahvaljujući ovoj pobedi Atlanta je trenutno deseta na tabeli sa 25 pobeda uz 26 poraza i ima šanse da se plasira u doigravanje.

Na svom terenu pobedu je slavio i tim Toronta nadigravši Čikago sa 127:120 u završnici produžetka.

1 / 3 Foto: Profimedia

Nikola Vučević je bio najefikasniji igrač meča i izjednačio svoj najbolji učinak ove sezone postigavši 30 poena uz 18 skokova i četiri asistencije, a Derozan je ubacio 28 poena uz sedam asistencija i šest skokova.

U pobednilkom timu najefikasniji je bio Paskal Sjakam sa 25 poena uz 13 skokova i sedam asistencija, a Anunobi, Barns i Vanvlit su postigli po 21 poen.

Rezultatai NBA utakmica:

Detroit - Minesota 117:128 San Antonio - Majami 95:112 Atlanta - Finiks 124:115 Toronto - Čikago 127:120 posle produžetka Golden Stejt - Sakramento 126:114 L.A. Klipers - L.A. Lejkers 111:110

Espreso/RTS


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.