MONAKO U BEOGRAD STIŽE PUN SAMOPOUZDANJA: Sada je bitno da ostanemo zdravi i da svako pronađe način da pomogne timu
Foto: Starsport©

VERUJU U SEBE

MONAKO U BEOGRAD STIŽE PUN SAMOPOUZDANJA: Sada je bitno da ostanemo zdravi i da svako pronađe način da pomogne timu

Sada se Monako iz Atine seli u Beograd na meč koji će biti posebno značajan za Obradovića

Objavljeno:

Od kad se Saša Obradović vratio na klupu Monaka pobede su počele da se ređaju. Srpski trener je vodio tim na devet mečeva u Evroligi i upisao je šest pobeda. Čak pet na poslednjih šest utakmica. Udarna igla na svim tim okršajima je Majk Džejms.

Amerikanac je definitivno pronašao zajednički jezik sa Obradovićem, a najbolju partiju ove sezone imao je u Atini kada je Panatinaikosu (91:83) isporučio 29 poena i tako najavio sjajnu formu pred dolazak u Beograd na megdan Crvenoj zvezdi u četvrtak.

Posle sukoba sa Zvezdanom Mitrovićem koji je kulminirao protiv Olimpije iz Milana kada je na parketu proveo manje od tri minuta, Džejms pod dirigentskom palicom novog trenera konstantno igra preko 30 minuta i samo na jednom meču nije bio dvocifren (protiv Zeinta je postigao osam poena). Najbolja partija je baš stigla u pobedi protiv Panatinaikosa sa već pomenutih 29 poena.

Monako je sada osmi na tabeli sa 11 pobeda i 12 poraza i imaće priliku da poravnaju učinak baš u Beogradu, a na četi Dejana Radonjića je da to spreči. Crveno-beli su u utorak izgubili od Olimpije u mučnom meču sa previše promašaja i izgubljenih lopti. Sve greške moraju da se svedu na minmum protiv Džejmsa koji je posebno impresionirao kada je protiv Panatinaikosa vezao 13 poena i tako slomio otpor domaćina.

Saša Obradović
foto: Profimedia

- Dobro sam otvorio utakmicu, pogodio sam nekoliko šuteva i to mi je pomoglo na planu samopouzdanja. Posle toga kad god sam imao loptu u rukama odlično sam se osećao i kad god sam šutnuo imao sam osećaj da sam precizan - rekao je bio Džejms posle meča u Atini.

Sada se Monako iz Atine seli u Beograd na meč koji će biti posebno značajan za Obradovića koji sedeo na klupi Crvene zvezde kada je došao 2020. godine, ali je njegova epizoda neslavno završena krajem decembra iste godine. Sada prvi put od tada Obradović dolazi u dvoranu "Aleksandar Nikolić".

- Velika pobeda za nas u Atini posebno posle izuzetno lošeg početka meča kada je Panatinaikos imao nekoliko ofanzivnih skokova. Ipak, posle pobede zadovoljan sam izdanjem ekipe", rekao je Obradović i u dahu nastavio o ambicijama ekipe:

- Znamo da smo kvalitetni i da posedujemo talenat u napadu. Naši igrači žele da budu u Top 8. Sada je bitno da ostanemo zdravi i da svako pronađe način da pomogne timu u ostvarenju cilja -

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.