HOROR ZA DENVER! Ne vraća se na parket do KRAJA SEZONE!
Nikola Jokić i Majkl Porter Junior, Foto: Profimedia

HOROR ZA DENVER! Ne vraća se na parket do KRAJA SEZONE!

Objavljeno:

Nije moglo gore za Denver Nagetse i Nikolu Jokića! Ono o čemu se spekulisalo, sada je i potvrđeno, tim iz Kolarada će morati do kraja sezone bez jednog od najboljih.

Majkl Porter Džunior je defininitivno otpisan do kraja sezone i neće biti u mogućnosti da pomogne ekipi.

Nagetsi su bili optimisti da će se Porter vratiti na teren u završnici ove sezone, ali to se neće desiti.

Majkl Porter Džunior
foto: Profimedia

Porter je malo pre povrede Porter je potpisao maksimalan petogodišnji ugovor sa Denverom, koji sada ima dodatni problem i zbog finansija. Mala uteha biće im 2.7 miliona koje će dobiti zbog toga što u rosteru imaju igrača koji nije u mogućnosti da se vrati na teren.

Denver je aktivirao ovaj "bonus" za igrača koji nije na raspolaganju, što je faktički i potvrda da Porter defintiivno propušta sezonu i da se neće vratiti do 15. juna.

Portera su tokom karijere pratile povrede, a to je bio i jedan od razloga zbog kojih je na draftu 2018. na kraju završio na 14. mestu, iako su mu predviđali znatno više mesto. Celu ruki sezonu je propustio zbog operacije leđa. Sledeće je prosečno beležio 9,3 poena i 4,7 skokova po meču, dok je u sezoni 2020/21 "eksplodirao" i beležio prosečno 19 poena uz 7,3 skoka.

To mu je i donelo maksimalan ugovor, ali je zatim usledila nova povreda zbog koje je posle svega devet mečeva završio sezonu.

Denver je trenutno na petom mestu zapadne konferencije NBA sa skorom od 28 pobeda i 21 poraza. Naredni meč Denver igra protiv Minesote u noći između utorka i srede od 02.00.

Postoji mogućnost da MVP NBA lige, Nikola Jokić propusti ovaj meč zbog povrede.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.