ČIKAGO BEZ VEĆIH PROBLEMA SAVLADAO PORTLAND: Nova maestralna utakmica Nikole Vučevića!
Foto: Profimedia

nba

ČIKAGO BEZ VEĆIH PROBLEMA SAVLADAO PORTLAND: Nova maestralna utakmica Nikole Vučevića!

Čikago Bulsi upisali su novi trijumf na krilima Nikole Vučevića

Objavljeno: 00:12h

Ekipa Čikago Bulsa došla je do nove pobede u svom „Junajted centru“ – tim iz Ilinoja je predvođen odličnom partijom crnogorskog centra Nikole Vučevića savladao Portland Trejl Blejzerse rezultatom 130:116.

Ekipa Bilija Donovana je posle ove pobede drugi najbolji tim Istoka sa skorom 31-18, dok su Blejzersi deseti na tabeli Zapada sa 21-29.

Imali su gosti iz Oregona prednos u prvom poluvremenu, ona je krajem prve deonice iznosila i osam poena, ali je Čikago do kraja druge četvrtine uspeo da dođe do vođstva. Prednost domaćih je rasla u drugom poluvremenu, Portland je potpuno pao u trećoj četvrtini, a imali su „Bikovi“ i maksimalnih +19 i izbebli su neizvesnu završnicu.

Nikola Vučević
foto: Profimedia

Najbolji kod pobednika bio je Nikola Vučević sa 24 poena (11/15 iz igre, 1/1 penali), 14 skokova, 3 asistencije i po jednom ukradenom loptom, blokadom i izgubljenom loptom. Odličan je sa 23 poena i 10 asistencija bio i Demar Derozan (9/13 iz igre), Zek Lavin je dodao 20 (7/18 iz igre), a Kobi Vajt je upisao 18 poena.

U timu Čonsija Bilapsa Si-Džej Mekolum ubacio je 29 poena (13/23 iz igre), Norman Pauel imao je 22, Engerni Simons 21, a centar iz BiH Jusuf Nurkić duel je okončao sa 11 poena (3/5 iz igre, 4/6 penali) i 4 skoka.

Portland, koji je protiv Čikaga ponovo bio bez povređenog Demijana Lilarda, narednimeč igra u gostima protiv Oklahoma Sitija. Idući protivnik raspoloženim Bulsima biće bivši klub Nikole Vučevića – Orlando Medžik.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.