HARDEN NAPUŠTA BRUKLIN I POTPISUJE ZA FILADELFIJU: Dogovora se NEDOZVOLJEN transfer, sledi istraga!
Foto: Profimedia

iznenađenje

HARDEN NAPUŠTA BRUKLIN I POTPISUJE ZA FILADELFIJU: Dogovora se NEDOZVOLJEN transfer, sledi istraga!

Ovaj potpis bi mogao ozbiljno da uzburka NBA ligu

Objavljeno: 21:55h

Planovi Džejmsa Hardena za naredno leto postali su predmet dubljih analiza širom SAD.

Prvo se šuškalo o navodnom Hardenovom nezadovljstvu u Bruklinu, što je pokrenulo spekulacije čak i da bi mogao da bude trejdovan pre kraja ovogodišnjeg prelaznog roka 10. februara, što je ubrzo demantovano, da bi se zatim proširile spekulacije o prelasku u redove Filadelfije na leto.

Seventisiksersi su spremni da uđu u pregovore sa Netsima za potencijalni trejd sada, što je momentalno odbijeno jer se u franšizi nadaju da neće doći do skorijeg rasturanja trojke koju čine još Kevin Durant i Kajri Irving. U Fili svoju šansu traže na leto, kada Harden ima mogućnost izlaska iz poslednje godine ugovora u kojoj mu sledi 47.366.760 dolara, što bi mu dalo mogućnost da potpiše gde god želi. Međutim, cela priča otišla je toliko daleko da se govori o mogućim nedozvoljenim radnjama vodećih ljudi File, tačnije GM Derilom Morijem i suvlasnikom kluba Majklom Rabinom.

Naime, Harden se odlično poznaje sa Morijem još iz vremena kada su zajedno bili u Hjustonu, dok je sa Rabinom prijatelj. Zbog toga pojedine franšize već sada govore da postoji osnov sumnje da Filadelfija krši pravila i navodi Hardena da sačeka leto, izađe iz ugovora i zatim dođe. Podsetimo, “tampering“ se strogo kontroliše u NBA košarci, tako da bi svaka neregularnost mogla da ima ozbiljne posledice.

Filadelfija je sa Bruklinom želela da sklopi dogovor o trejdu u koji bi bio uključen Ben Simons. Nezadovoljni Australijanac napravio je pravu pometnju u NBA svetu zbog svoje odluke da prvo zatraži od File trejd tokom leta, potom da se ne pojavi na start priprema zbog čega je novčano kažnjen, te da se vrati u klub bez ikakve najave i zatim počne sa radom, da bi potom navodno rekao treneru Doku Riversu da “psihički nije spreman“ da se posveti obavezama. Zbog toga Simons nije odigrao još nijednu utakmicu u sezoni, a navodno je spreman da presedi celu sezonu kako bi isterao svoje.

Džejms Harden, Rasel Vestbruk
foto: Profimedia

Bruklin je odbio da sa Filadelfijom uopšte pregovara o Hardenovom trejdu, a franšizi iz Pensilvanije dodatni problem pravi to što nije dobila nijednu konkretnu ponudu za Simonsa. Letos je bilo interesovanja klubova iz marketinški manje isplativih sredina, što Simons nije želeo uopšte da razmatra jer se nadao ponudama iz velikih klubova.

Netsi su u prethodnom periodu uložili mnogo truda, pikova i novca kako bi sastavili Veliku trojku, ali Harden, Durant i Irving su retko bili zajedno na parketu u isto vreme. Irving je presedeo prvi deo sezone jer nije vakcinisan na koronu i to odbija jer se deklariše kao antivakser. Pravila grada Njujorka su stroga i traže od svih javnih izvođača da budu vakcinisani. Prvu utakmicu zbog toga odigrao je 5. januara. Durant je doživeo nezgodnu povredu levog kolena i očekuje se da će vratiti na parket tek posle Ol star pauze. Zbog toga će propustiti revijalnu utakmicu najvećih košarkaških zvezda, iako je izglasan za kapitena Istoka drugu godinu zaredom.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.