PAVIĆEVIĆ ZNA GDE DA TRAŽI ŠANSU PROTIV ZVEZDE: Ključ u eventualnom umoru domaćih!
Foto: Starsport©

aba liga

PAVIĆEVIĆ ZNA GDE DA TRAŽI ŠANSU PROTIV ZVEZDE: Ključ u eventualnom umoru domaćih!

Košarkaši Mornara dolaze na megdan crveno-belima

Objavljeno:

Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević rekao je da će njegova ekipa u predstojećem meču protiv Crvene zvezde pokušati da iskoristi eventualni umor domaćih.

Košarkaši Mornara gostuju u nedelju Crvenoj zvezdi, u utakmici 18. kola ABA lige.

"Pokušaćemo da iskoristimo eventualni umor domaćih igrača jer su imali ove nedelje već dve jake utakmice. Naravno, nećemo se samo uzdati u njihov hipotetički umor već moramo da odigramo maksimalno fokusirano i ozbiljno", rekao je Pavićević.

Mihailo Pavićević
foto: Profimedia

Tim iz Bara je trenutno osmi na tabeli regionalnog takmičenja sa sedam pobeda i osam poraza, dok su crveno-beli drugi sa skorom 14/1.

"Pred ovakve mečeve koristi se obično onaj izraz 'nemamo šta da izgubimo'. Sa tim se nikad nisam slagao jer uvek kažem da imamo šta da izgubimo - utakmicu. Mi i treniramo radi utakmica", dodao je on.

Govoreći o Crvenoj zvezdi, Pavićević je istakao da je reč o "najboljoj ekipi u ABA ligi, koja to svojim igrama i rezultatom pokazuje, ekipi koja je pravljena za Evroligu".

"Samim tim jasno je kakve su joj ambicije u ABA ligi", rekao je on.

Pavićević je naveo i da je Zvezda sastavljena od "proverenih, iskusnih, izuzetno kvalitetnih igrača".

"Na svakoj poziciji ima dva ili tri pođednaka igrača. To znači 12 igrača u rotaciji, čak sada i više od 12 koji su spremni da igraju na istom nivou. Spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu. Naš pristup jeste da u ABA ligi ne delimo ekipe na bolje i lošije nego da svakog protivnika shvatamo podjednako", rekao je on.

Utakmica Crvena zvezda - Mornar na programu je u nedelju od 17.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić".

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.